Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

14/01/2020

Рішення виконкому від 14.01.2020 № 5 «Про підготовку та проведення мобілізаційних заходів на території м. Бердянськ, Нововасилівського та Азовського старостинських округів у 2020 році»

Про підготовку та проведення мобілізаційних заходів на території м. Бердянськ, Нововасилівського та Азовського старостинських округів у 2020 році

Керуючись ст. 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 15 Закону України «Про оборону України», ст. 18 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», ст.ст. 38, 39, 43 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», постановами Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 № 1921 «Положення про військово-транспортний обов’язок» (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 № 161), від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних», з метою підготовки та проведення мобілізаційних заходів у 2020 році, сприяння Бердянському об’єднаному міському військовому комісаріату в роботі під час підготовки та проведення мобілізаційних заходів виконавчий комітет Бердянської міської ради

В И Р І Ш И В:

1. Затвердити:

1) Основний та резервний склад міської призовної комісії для проведення призову громадян України під час мобілізації у 2020 році згідно з додатком 1.

2) Склад військово-лікарської комісії згідно з додатком 2.

3) Перелік підприємств, установ, організацій, що виділяють техпрацівників для підготовки оповіщення військовозобов’язаних, згідно з додатком 3. 4) Заходи щодо забезпечення виконання чинного законодавства про військовий облік та проведення заходів з підготовки та проведення мобілізації у 2020 році згідно з додатком 4.

2. Надати міській призовній комісії для проведення призову громадян право: - на організацію медичного огляду та призов військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації з призначенням їх для служби у Збройних Силах України чи іншому військовому формуванні під час мобілізації у 2020 році; - надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на підставах, передбачених статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»; - на направлення до лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання (перебування) військовозобов’язаних, яких визнано тимчасово непридатними до військової служби; - на направлення до Бердянського відділу поліції ГУ Національної поліції України в Запорізькій області матеріалів на військовозобов’язаних, які ухиляються від призову на військову службу під час мобілізації.

3. Забезпечити для проведення медичного огляду громадян, призову їх на військову службу, відправлення призваних осіб до військових частин, прийняття на військову службу за контрактом необхідною кількістю технічних працівників згідно з додатком 3 до цього рішення із збереженням посади та середнього заробітку за місцем постійної роботи, обладнаними призовними (збірними) пунктами, медикаментами, інструментарієм, медичним і господарським майном, автомобільним транспортом, а також здійснення охорони громадського порядку на призовних пунктах.

4. Відповідальним за організацію роботи і взаємодію з військовим комісаріатом та силовими структурами міста щодо забезпечення виконання законодавства з оборони України, про військовий облік та в інтересах проведення мобілізаційних заходів призначити секретаря Бердянської міської ради Холода О.О.

5. Військовому комісару Бердянського об’єднаного міського військового комісаріату підполковнику:

1) Створити пункт управління для оперативного вирішення питань проведення заходів з підготовки та проведення часткової мобілізації людських і транспортних ресурсів на території міста.

2) Для повного і якісного виконання планів проведення мобілізації в особливий період разом з підприємствами, установами та організаціями незалежно від підпорядкування і форм власності утворити дільниці для оповіщення і збору військовозобов’язаних.

3) Для проведення оповіщення військовозобов’язаних та керівників підприємств, установ та організацій-постачальників техніки національної економіки створити:

а) дільниці оповіщення: - № 1 - по вул. Ля-Сейнській, 59, на базі Бердянського машинобудівного коледжу Національного університету «Запорізька політехніка»; - № 2 - по вул. Італійській, 66/28, на базі КЗ «Бердянський медичний коледж» ЗОР; - № 3 - по вул.Володимира Довганюка, 76, на базі Державного навчального закладу «Бердянський машинобудівний професійний ліцей»; - № 4 - по проспекту Східному, 23, на базі ВСП «Бердянський коледж ТДАТУ»; - № 5 - по вул. Європейській 80, на базі Державного навчального закладу «Бердянський центр професійно-технічної освіти».

б) штаб оповіщення по вул. Горького, 13/7, на базі ДП «Бердянський морський торговельний порт»;

в) пункти збору старостинських округів: - Нововасилівського старостинського округу, с. Нововасилівка, по вул. Центральній, 6; - Азовського старостинського округу, с. Азовське, по вул. Центральній 110.

4) Для організованої відправки військовозобов’язаних та техніки національної економіки під час часткової мобілізації створити об’єднаний пункт попереднього збору військовозобов’язаних і техніки (ОППЗВТ) по Мелітопольському шосе, 27, на базі КП «Міський Палац спорту» БМР.

5) Підготувати необхідні документи: інструкції, посібники, наочні матеріали та провести заняття з особовим складом щодо набуття навичок у практичній роботі мобілізаційних об’єктів.

6) З метою оперативного реагування на запити населення, запис добровольців, вирішення інших питань, пов’язаних з проведенням часткової мобілізації, забезпечити цілодобову роботу у військовому комісаріаті «гарячої» телефонної лінії.

6. Керівникам підприємств, установ та організацій, на базі яких створено мобілізаційні об’єкти, спільно з військовим комісаріатом для забезпечення їх роботи укомплектувати їх особовим складом у першу чергу за рахунок тих, хто працює на підприємстві, в установі чи організації, забезпечити інвентарем, меблями, приладдям, засобами зв’язку, наочними матеріалами для проведення занять.

7. Відділу охорони здоров'я виконкому Бердянської міської ради, КНП «Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги» БМР та КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» БМР:

1) Направити для роботи у складі військово–лікарської комісії лікарів, які мають досвід роботи з військово-лікарської експертизи військовозобов’язаних, та медичних сестер із збереженням посади та заробітної плати за місцем постійної роботи, а також провести навчально-методичні заняття з медичним персоналом, що залучається до роботи у складі військово–лікарських комісій.

2) Визначити порядок проведення медичного обстеження і лікування військовозобов’язаних. Стаціонарне обстеження проводити у строк не більше 10 діб.

3) Забезпечити до 28.02.2020 р. подання за запитами військового комісаріату списків військовозобов’язаних 1960-2000 років народження, які перебувають на диспансерному обліку з приводу захворювань.

4) При проведенні відправок військовозобов’язаних під час мобілізації забезпечити цілодобове чергування фельдшера з укомплектованою сумкоюукладкою для надання невідкладної медичної допомоги.

5) Забезпечити проведення медичного обстеження (в т.ч. загальний аналіз крові, сечі, ЕКГ дослідження, флюорографічне обстеження, вміст глюкози в крові, рентгенологічне та УЗ дослідження та ін.) військовозобов’язаних у лікувальних установах міста за рахунок загального обсягу видатків на їх утримання.

8. Рекомендувати начальнику Бердянського відділу поліції ГУ НП України в Запорізькій області:

1) Під час відправки військовозобов’язаних до збірного пункту обласного військового комісаріату виділяти наряд полі

2) Надавати практичну допомогу військовослужбовцям та працівникам військового комісаріату щодо розшуку і доставки до військового комісаріату військовозобов’язаних, які ухиляються від виконання військового обов'язку.

9. Вважати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради від 12.03.2019 № 119 “Про підготовку та проведення мобілізаційних заходів на території м. Бердянськ, Нововасилівського та Азовського старостинських округів у 2019 році”.

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Бердянського міського голову Чепурного В.П., координацію дій щодо виконання цього рішення покласти на секретаря Бердянської міської ради Холода О.О. та військового комісара Бердянського ОМВК Мазіна А.М.

Виконувач обов’язків міського голови, секретар міської ради Олексій ХОЛОД

Додаток 

Додаток  2

Додаток  3

Додаток  4

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення