Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

08/09/2020

Рішення виконкому від 08.09.2020 № 323 «Про організацію і проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у жовтні-грудні 2020 року та заходи щодо його забезпечення»

Про організацію і проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у жовтні-грудні 2020 року та заходи щодо його забезпечення

Згідно зі ст. 36 Закону України ,,Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України ,,Про військовий обов’язок і військову службу”, постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 №352 ,,Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом”, на виконання Указу Президента України від 16.01.2020 №13/2020 ,,Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році”, ст.25 Статуту територіальної громади міста Бердянська виконавчий комітет Бердянської міської ради

В И Р І Ш И В:

1. Призов придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі 1993-2002 років народження, які мешкають на території міста Бердянська, сіл Нововасилівка, Роза, селища Шовкове м.Бердянськ Запорізької області, села Азовського Бердянського району Запорізької області і які до дня відправлення у військові частини досягли 18 років і не мають права на відстрочку, громадян старшого призовного віку, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу та їх відправлення до військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань, провести з 01 жовтня 2020 року по 31 грудня 2020 року.

2. Для проведення призову громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у жовтні-грудні 2020 року:

1) Затвердити склад міської призовної комісії в основному складі:

Холод О.О. - секретар міської ради, голова призовної комісії

Малашта Г.В. - медсестра КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради, секретар призовної комісії

Члени комiсiї:

Байрак Н.В. - методист з питань психологічного супроводу методичного кабінету відділу освіти виконкому Бердянської міської ради

За призначенням - заступник начальника Бердянського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області (за згодою)

Волков В.В. - командир військової частини А2019 (за згодою)

Дьомін Ю.І. - військовий комісар Бердянського об’єднаного міського військового комісаріату

Ієговська М.І. - головний спеціаліст відділу освіти виконкому Бердянської міської ради

Попов В.С. - лікар КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради, який організовує роботу медичного персоналу щодо медичного огляду призовників

2) У разі хвороби або відсутності з інших поважних причин призначених членів міської призовної комісії затвердити резервний склад міської призовної комісії:

Дойнова Ю.В. - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова призовної комісії

За призначенням - медична сестра КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради, секретар призовної комісії

Члени комісії:

Кріль Д.О. - заступник командира військової частини А2019 (за згодою)

За призначенням - начальник сектору Бердянського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області (за згодою)

Сердюк М.О. - заступник військового комісара – начальник відділення комплектування Бердянського об’єднаного міського військового комісаріату Синєок А.М. - провідний спеціаліст відділу освіти виконкому Бердянської міської ради

Харченко М.М. - лікар-хірург КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради, який організовує роботу медичного персоналу щодо медичного огляду призовників

За призначенням - провідний спеціаліст Бердянського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

3. Провести медичний огляд призовників та засідання призовної комісії, здачу аналізів, проходження інших досліджень за графіком згідно з додатком 1.

4. Відділу охорони здоров’я виконкому Бердянської міської ради (Марч Т.І.), КНП «Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Бердянської міської ради (Пулькіна О.Ю.) та КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради (Єгоров Д.В.) відповідно до чинного законодавства:

1) Провести в період з 09 вересня до 31 грудня 2020 року попередній медичний огляд, додаткові медичні обстеження призовників, які підлягають призову на строкову військову службу.

2) Виділити кваліфікованих лікарів, які мають практичний досвід медичного огляду призовників, та молодший медичний персонал згідно з додатком 2.

3) Перед медичним оглядом усім призовникам провести загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, серологічний аналіз крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту "В" (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту "С" (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW); визначається група крові та резус-належність, проводяться флюорографічне обстеження органів грудної клітки, профілактичні щеплення у відповідності з календарем профілактичних щеплень, електрокардіографічне дослідження.

4) Виділити на призовну дільницю необхідну кількість медикаментів, медичних інструментів та майно згідно з вимогами медичної комісії.

5) Забезпечити позачергове, безкоштовне, стаціонарне та амбулаторне обстеження і лікування призовників у встановлені призовною комісією строки в лікувальних закладах міста, виділити необхідну кількість ліжок, не допускати перенесення строків обстеження та у триденний строк після завершення обстеження передавати у військовий комісаріат оформлені акти обстеження призовників.

6) Забезпечити проходження флюорографії та проведення аналізів призовникам і передачі їхніх результатів у міськвійськкомат.

7) Розташувати призовну комісію та лікарів-спеціалістів медичної комісії призовників на об’єднаній призовній дільниці, яка розташована за адресою: вул. Захисників України, буд.36, м. Бердянськ, та здійснити заходи щодо обладнання приміщень призовної дільниці.

8) Обладнати i забезпечити роботу стоматологічного кабінету в приміщенні об’єднаної призовної дільниці.

9) До 18.09.2020 року надати до військового комісаріату сигнальні списки призовників, які перебувають на диспансерному обліку з приводу нервовопсихічних захворювань, туберкульозу, венеричних, інфекційних захворювань, захворювань шкіри, хронічних захворювань внутрішніх органів, кісток, м’язів, суглобів тощо.

5. Затвердити перелік лікувальних закладів міста, до яких будуть направлятися призовники на додаткове медичне обстеження, згідно з додатком 3.

6. Усім керівникам лікувальних закладів міста під час проведення призову терміново повідомляти Бердянський об’єднаний міський військовий комісаріат про призовників, які госпіталізовані та перебувають на стаціонарному лікуванні. 7. Рекомендувати керівникам підприємств, організацій, установ, навчальних закладів, незалежно від підпорядкування і форм власності:

1) Забезпечити своєчасну явку призовників на медичний огляд та призовну комісію згідно з повістками або за викликом міськвійськкомату.

2) До 14.09.2020 року відізвати призовників, які підлягають призову у жовтні-грудні 2020 року, з відпусток або відряджень.

3) Підготувати і видавати призовникам на руки об’єктивні характеристики.

8. Рекомендувати начальнику Бердянського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області Дружиненку С.Г. згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов`язаних»:

1) Забезпечити підтримку громадського порядку в місцях збору призовників і тих, хто їх проводжає, при відправці та на шляху їх руху до Запорізького обласного збірного пункту.

2) Створити оперативну групу та проводити розшук, затримання і доставку до військового комісаріату призовників, які ухиляються від явки на призовну комісію, відправки у війська та виконання військового обов’язку.

3) На період призову виділити за вимогою міськвійськкомату на призовну дільницю двох співробітників поліції, спецавтотранспорт для сприяння військовому комісаріату в розшуку, затриманні та доставці призовників, які ухиляються від явки на призовну комісію, відправки у війська та виконання військового обов’язку.

9. Бердянському об’єднаному міському військовому комісаріату (Дьомін Ю.І.) запитати: медичні картки амбулаторного хворого (облікова форма МОЗ України № 025) з вкладними листками до них (облікова форма МОЗ України № 025-о), в які повинно бути внесено всі необхідні записи щеплень, медичні характеристики на допризовників від лікаря-педіатра дільничного, на призовників, яким більше 18 років, від лікаря дільничного, списки осіб призовного віку, які перебувають на диспансерному обліку у психіатра, нарколога, венеролога, фтизіатра, невропатолога, алерголога, інших спеціалістів;

із відділів соціального забезпечення - дані про призовників, які визнані інвалідами;

із спеціалізованих шкіл для дітей з вадами фізичного або розумового розвитку - медико-педагогічні характеристики;

із відокремленого підрозділу «Бердянський міськрайонний відділ Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» - дані на осіб, які перехворіли протягом останніх 6 місяців вірусним гепатитом, черевним тифом, паратифами, дизентерією, іншими інфекційними хворобами.

10. Керівникам підприємств, установ і навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форм власності для оформлення особових справ, облікових документів призовників на період призову виділяти (за згодою) у розпорядження військового комісаріату необхідну кількість технічних працівників зі збереженням посади та середнього заробітку за місцем роботи згідно з додатком 4.

11. На період з 09 вересня до 31 грудня 2020 року рекомендувати військовому комісару Бердянського об’єднаного міського військового комісаріату

Дьоміну Ю.І., директору КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради

Єгорову Д.В., директору КНП «Бердянський заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради

Герцену Д.В., начальнику відділу освіти виконкому Бердянської міської ради Липському В.М. створити позаштатну групу професійно-психологічного відбору (ППВ) призовників у складі: заступника військового комісара – начальника відділення комплектування Бердянського об’єднаного міського військового комісаріату

Сердюка М.О. - начальника групи професійно- психологічного відбору; головного спеціаліста відділення комплектування Бердянського об’єднаного міського військового комісаріату

Пейчевої О.С. - заступника начальника групи професійно-психологічного відбору; психолога від відділу освіти виконкому Бердянської міської ради (основний та резервний), лікаря-психіатра від КНП «Бердянський заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради, лікаря-невропатолога від КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради.

12. Сектору «Прес-служба» міської ради та виконавчого комітету Бердянської міської ради (Єгорова І.О.) оприлюднити це рішення в офіційних місцевих засобах масової інформації у 10-денний термін з дня його прийняття.

13. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради Холода О.О.

Міський голова Володимир ЧЕПУРНИЙ

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення