Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

19/01/2021

Розпорядження міського голови від 19.01.2021 № 13-р «Про стан військового обліку на території Бердянської міської територіальної громади у 2020 році та завдання щодо його поліпшення у 2021 році»

Про стан військового обліку на території Бердянської міської територіальної громади у 2020 році та завдання щодо його поліпшення у 2021 році

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 33, 34, 35, 38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», статей 18, 21 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», постанов Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов'язаних» із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року № 74 (далі – Порядок), від 11 січня 2018 року № 12 «Про внесення змін до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час», з метою забезпечення функціонування системи військового обліку та контролю за виконанням громадянами України військового обов’язку i за дотриманням ними встановлених правил військового обліку, своєчасного бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами i організаціями на період мобілізації та на воєнний час, завчасної підготовки кадрів для заміни військовозобов’язаних, які підлягають призову у разі мобілізації, та у відповідності до інформації щодо стану військового обліку на території Бердянської міської територіальної громади

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Інформацію про стан військового обліку на території Бердянської міської територіальної громади за 2020 рік, що додається, взяти до уваги.

2. Затвердити заходи щодо поліпшення стану військового обліку на території Бердянської міської територіальної громади у 2021 році згідно з додатком 1. 2

3. Рекомендувати військовому комісару Бердянського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі ОМТЦК та СП), керівникам підприємств, установ, організацій та навчальних закладів розташованих на території Бердянської територіальної громади, забезпечити виконання заходів, зазначених у п.2 цього розпорядження.

4. Затвердити:

1) план перевірок стану військового обліку на території Бердянської міської територіальної громади на 2021 рік згідно з додатком 2.

2) завдання з методичного забезпечення військового обліку та підвищення кваліфікації посадових осіб, відповідальних за організацію та ведення військового обліку, забезпечення функціонування системи військового обліку на території Бердянської міської територіальної громади на 2021 рік згідно з додатком 3.

3) плани звіряння облікових даних підприємств, установ, організацій та навчальних закладів, розташованих на території Бердянської міської територіальної громади, з обліковими даними Бердянського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки згідно з додатком 4.

5. Утворити комісію щодо перевірки стану військового обліку на території Бердянської міської територіальної громади в 2021 році (далі – комісія) у складі згідно з додатком 5.

6. Сектору «Прес-служба» міської ради та виконавчого комітету Бердянської міської ради (Єгорова І.О.) забезпечити інформаційний супровід функціонування системи військового обліку, створення інформаційних медійних продуктів (телевізійних передач, інформаційних статей в засобах масової інформації). Спільно з військовим комісаром Бердянського ОМТЦК та СП розробити та підтримувати на платформі офіційного веб сайту Бердянської міської ради веб-сторінку з інформаційними матеріалами з питань військового обліку та можливістю онлайн-консультування військово-облікового персоналу, а також громадян з питань військового обліку.

7. Відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Бердянської міської ради (Марч Т.І.) в межах компетенції здійснювати контроль за:

1) виконанням лікувальними закладами вимог щодо повідомлення у триденний строк про громадян призовного віку, які перебувають на стаціонарному лікуванні, під час призову на строкову військову службу; 3

2) виконанням медико-соціальними експертними комісіями вимог щодо повідомлення у семиденний строк про призовників і військовозобов’язаних, яких визнано інвалідами.

8. Сектору державної реєстрації суб’єктів господарської діяльності управління економіки виконавчого комітету Бердянської міської ради щомісяця до 05 числа надавати повідомлення Бердянському об’єднаному міському центру комплектування та соціальної підтримки про реєстрацію, ліквідацію підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Бердянської міської ради.

9. Сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи виконкому Бердянської міської ради (Крючина Н.О):

1) до 01 березня 2021 року надати повідомлення Бердянському ОМТЦК та СП щодо підприємств, установ і організацій на території Бердянської міської територіальної громади, які залучаються до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) в особливий період, на підставі інформації, отриманої від органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування та підприємств, установ і організацій;

2) підготувати до 15 січня 2022 року проєкт розпорядження міського голови щодо стану військового обліку у 2021 році та завдання на 2022 рік.

10. Розпорядження міського голови від 29.01.2020 № 28-р «Про стан військового обліку на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади у 2019 році та завдання щодо його поліпшення у 2020 році» зняти з контролю, як виконане в цілому.
11. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова Валерій БАРАНОВ

Інформація Бердянського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки про стан військового обліку на території Бердянської міської територіальної громади за 2020 рік

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення