Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

04/03/2021

Розпорядження міського голови від 04.03.2021 № 65-р «Про роботу органів управління та сил цивільного захисту міста із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пропуском повені та паводків на території Бердянської міської територіальної громади на 2021 рік»

Про роботу органів управління та сил цивільного захисту міста із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пропуском повені та паводків на території Бердянської міської територіальної громади на 2021 рік

З метою оперативного реагування на виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пропуском повені та паводків у 2021 році, згідно зі ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 87 Статуту територіальної громади міста Бердянська, розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 24.02.2021 № 131 “Про роботу органів управління та сил цивільного захисту області із запобіганням та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, повені та паводків на території Запорізької області “

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Створити оперативний штаб для опрацювання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пропуском повені та паводків на території Бердянської міської територіальної громади у 2021 році (далі оперативний штаб), та затвердити його склад, що додається.

2. Оперативному штабу забезпечити координацію дій та негайне реагування при виникненні надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пропуском повені та паводків.

3. Управлінню житлово-комунального господарства виконавчого комітету Бердянської міської ради (Шеляг В.В.) спільно з КП «Рятувальноводолазна служба» БМР (Врублевський О.Д.) уточнити розрахунки сил та засобів для проведення запобіжних заходів і виконання робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пропуском повені та паводків, створити необхідні запаси паливно-мастильних матеріалів, аварійні запаси будівельних та сипучих матеріалів. 

4. Директору КП “Бердянськекотранс” БМР Зуєву І.А. до 10.03.2021 року перевірити працездатність міських насосних станцій.

5. Рекомендувати Бердянському міськрайонному управлінню ГУ ДСНС України в Запорізькій області (Мовчан А.М.):

1) Підготувати інженерну та автомобільну техніку, засоби евакуації людей, мобільне насосне обладнання, автономні джерела енергопостачання та освітлення, засоби забезпечення питною водою, створити резерв паливномастильних матеріалів.

2) Забезпечити оперативне реагування на надзвичайні ситуації та проведення аварійно-рятувальних робіт, організацію першочергових видів забезпечення залучених сил та засобів.

6. Рекомендувати Бердянському районному відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області (Дружиненко С.Г.) передбачити участь необхідних сил і засобів у проведенні пошуково-рятувальних робіт, евакуації населення із зон затоплення та охорону громадського порядку, тимчасове закриття небезпечних ділянок автодоріг, охорону та захист майна громадян, промислових об'єктів у зонах відселення населення.

7. Виконавцям, визначеним у пунктах 3-6 цього розпорядження, проінформувати відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконкому Бердянської міської ради про стан виконання заходів щодо підготовки та пропуску повені та паводків до 09.04.2021 року.

8. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконавчого комітету Бердянської міської ради (Телешко Ю.В.):

1) Забезпечити роботу оперативного штабу.

2) Актуалізувати порядок оповіщення населення та керівників усіх рівнів про можливу загрозу виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пропуском повені та паводків.

3) Здійснити збір, узагальнення та аналіз інформації щодо стану справ з пропуском повені та паводків або виникнення надзвичайної ситуації у 2021 році та надати її на розгляд міському голові до 15.04.2021 року.

9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гречку В.В.

Міський голова Валерій БАРАНОВ

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення