Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

12/05/2020

Рішення виконкому від 12.05.2020 № 166 «Звіт директора комунального підприємства «Міський Палац спорту» Бердянської міської ради про роботу підприємства за 2019 рік»

Звіт директора комунального підприємства «Міський Палац спорту» Бердянської міської ради про роботу підприємства за 2019 рік

Заслухавши та обговоривши звіт директора КП «Міський Палац спорту» Бердянської міської ради Кальчева В.М. про роботу підприємства за 2019 рік, виконавчий комітет міської ради зазначає, що основними напрямками діяльності підприємства як центру здоров’я та спорту міста Бердянська є :

- створення та організація роботи фізкультурно-оздоровчих груп на принципах самооплатності;

- організація та проведення спортивних змагань та різноманітних спортивних заходів згідно з календарем Федерації баскетболу України, Федерації мініфутболу України та відділу молоді та спорту виконавчого комітету Бердянської міської ради;

- створення необхідних умов для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля для мешканців Бердянську.

У своїй діяльності КП «Міський Палац спорту» Бердянської міської ради керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти та науки України, інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету.

Спортивний комплекс оснащений необхідним інвентарем і устаткуванням для спортивних занять мешканців міста і підготовки спортсменів. У Палаці спорту проходять заняття з 12 видів спорту в 26 групах із загальною кількістю 350 осіб. Згідно з укладеним договором з ДЮСШ відділу молоді та спорту виконкому Бердянської міської ради на базі КП «Міський Палац спорту» проводять тренування: 2 - шість груп важкоатлетів (39 осіб) та дві групи з пауерліфтингу (18 осіб), - дитяча група з волейболу (16 осіб), - дві дитячі групи з футболу (32 особи), - п’ять дитячих груп з боксу (81 особа), - п’ять дитячих груп з вільної боротьби (64 особи), - три групи з плавання (38 осіб). Згідно з укладеним договором з ДЮСШ міського відділу освіти Бердянської міської ради проводять тренування: - жіноча баскетбольна команда «Чайка –ДЮСШ Бердянськ» (20 осіб), яка в 2019 році посіла 3 місце в Чемпіонаті України з баскетболу серед жіночих команд Суперліги; - дитячі групи Клубу юних моряків «Азовець» (30 осіб).

При кожному спеціалізованому залі створено спортивно – оздоровчі групи, які функціонують на принципах самооплатності: - у басейні займаються тридцять дві групи з плавання із загальною кількістю 450 осіб і дві групи з аквааеробіки у складі 56 осіб, - у залі фітнесу займається вісімнадцять груп в кількості 140 осіб, - у тренажерному залі – дві групи у кількості 30 осіб, - у великому гральному залі футболом займаються вісім груп у кількості 150 осіб. Згідно з укладеними договорами за звітний період було проведено більше 20 спортивно-масових заходів: - матчі Чемпіонату та Кубку України з баскетболу серед жіночих команд; - Кубки та першості області і міста з пауерліфтингу та важкої атлетики; - Чемпіонат України, першості області та міста, Кубок Азовського моря з боксу: - Другий Всеукраїнський відкритий турнір з вільної боротьби на честь майстра спорту міжнародного класу Володимира Федоренка, першість та кубок міста з цього виду спорту; - відкрита першість міста Бердянська з плавання; - змагання з настільного тенісу та волейболу під патронатом ПрАТ «Райагропромпостач».

Проводилися традиційні турніри з футзалу - це: - дитячий турнір пам’яті Олександра Бушіна, - першість серед мікрорайонів міста, присвячена Дню місцевого самоврядування, - Бізнес-ліга серед дорослих команд, - в ігровому залі проводив домашні ігри першої ліги України с футзалу МФК «Бердянськ». Проводились літні збори жіночої збірної України U-16 з баскетболу та інші змагання від місцевих та обласних до Чемпіонатів та Кубків України. 3 Незважаючи на те, що КП «Міський Палац спорту» не є навчальним закладом, на його базі створені умови для тренування та підготовки спортсменів високого рівня. Вихованці спортивних секцій, які займаються в міському Палаці спорту, досягли значних спортивних результатів. Учбово-спортивну роботу в групах організовують і проводять дипломовані, висококваліфіковані, з великим стажем роботи тренери, серед яких Заслужені тренери України Савон О. і Котенджі Л., Радулович С. , який є головним тренером національної жіночої збірної України з баскетболу, визнанні фахівці навчання з плавання Кучеренко О. та Рейфман І., Сидоренко І. (бокс) , Максимчук Є. та Гейко Е. (вільна боротьба). Фінансово-господарська діяльність КП «Міський палац спорту» Бердянської міської ради здійснювалась згідно з щорічним бізнес-планом підприємства. За підсумками діяльності КП «Міський Палац спорту» у 2019 році доходи склали 2341,1 тис. грн, видатки склали 2259,3 тис. грн, тобто фінансовий прибуток до оподаткування склав 81,8 тис. грн. Чистий прибуток КП «Міський Палац спорту» за 2019 рік склав 60,37 тис. грн. Враховуючи вищевказане, згідно з ст.32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ст. 25

Статуту територіальної громади міста Бердянська та з метою створення необхідних умов для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей і молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортивного резерву для збірних команд України у міському Палаці спорту виконавчий комітет Бердянської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Звіт директора КП «Міський Палац спорту» Бердянської міської ради Кальчева В.М. про роботу підприємства за 2019 рік взяти до уваги.

2. Доручити директору КП «Міський Палац спорту» Бердянської міської ради Кальчеву В.М. продовжити роботу щодо покращення матеріальнотехнічної бази підприємства та її ефективного використання.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами виконкому Бердянської міської ради Кочубей О.С.

Міський голова Володимир ЧЕПУРНИЙ