Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

28/10/2021

Розпорядження міського голови від 28.10.2021 № 330-р «Про роботу органів управління та сил цивільного захисту із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Бердянської міської територіальної громади, пов'язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2021-2022 років»

Про роботу органів управління та сил цивільного захисту із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Бердянської міської територіальної громади, пов'язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2021-2022 років

З метою оперативного реагування на виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2021-2022 років на території Бердянської міської територіальної громади (великі опади у вигляді дощу або снігу, сильні морози, вітер, хуртовина, налипання мокрого снігу, ожеледь тощо), згідно зі ст.42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, розпорядженням голови Запорізької обласної адміністрації від 21.10.2021 № 702 “Про роботу органів управління та сил цивільного захисту області із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2021/2022 років у Запорізькій області”, ст. 87 Статуту територіальної громади міста Бердянська

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Створити міський штаб для опрацювання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Бердянської міської територіальної громади, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2021-2022 років (далі - міський штаб), та затвердити його посадовий склад, що додається.

2. Міському штабу забезпечити координацію дій та негайне реагування при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2021-2022 років.

3. Управлінню житлово-комунального господарства виконкому Бердянської міської ради (Пікарь Є.Ф.):

1) До 05.11.2021 року підготувати проект розпорядження міського голови про закріплення за підприємствами, організаціями, установами та закладами на території Бердянської міської територіальної громади ділянок тротуарів, вулиць та доріг з метою забезпечення їх своєчасного очищення від 2 снігових заметів, льоду, застосування сипучих матеріалів, прибирання бурульок із дахів будівель в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

2) До 05.11.2021 року уточнити перелік техніки, яка залучається для ліквідації наслідків несприятливих погодних умов (надзвичайних ситуацій), та укласти договори з суб’єктами господарювання щодо її залучення.

3) Забезпечити координацію дій із підготовки комунальними підприємствами снігозбиральної техніки, запасів зимових видів паливномастильних та інших матеріалів, вулично-дорожньої мережі міста до роботи в зимових умовах.

4) Оперативно реагувати та вживати дієві заходи у разі виникнення аварійних ситуацій на комунальних мережах та дорогах Бердянської міської територіальної громади.

5) Своєчасно інформувати міський штаб про стан функціювання об’єктів життєзабезпечення населення у разі погіршення погодних умов або виникнення надзвичайної ситуації.

4. Начальнику управління економіки виконкому Бердянської міської ради Орловій Ю.В. та начальнику фінансового управління виконкому Бердянської міської ради Бочковій Н.М., у разі необхідності, забезпечити підготовку розпорядчих документів щодо фінансування заходів, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, за рахунок коштів резервного фонду міського бюджету.

5. Начальнику відділу транспорту та зв’язку виконкому Бердянської міської ради Удовиченко І.В. забезпечити своєчасне доведення інформації до автоперевізників про обмеження (заборону) руху пасажирського транспорту на ділянках автошляхів Бердянської міської територіальної громади через погіршення погодних умов.

6. Відділу охорони здоров'я виконкому Бердянської міської ради (Марч Т.І.) забезпечити:

1) Безперервну роботу лікувально-профілактичних закладів міста та своєчасне інформування міського штабу про випадки надання медичної допомоги постраждалим від наслідків несприятливих погодних умов.

2) Своєчасне забезпечення пункту обігріву необхідними лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

7. Комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Бердянської міської ради (Браілко В.Г.) спільно з відділом охорони здоров’я виконкому Бердянської міської ради (Марч Т.І.) забезпечити діяльність служб соціального патрулювання на вулицях міста із залученням працівників поліції, особливо у нічний час, спрямованих на раннє виявлення осіб, які перебувають на вулиці та мають ризик отримання переохолодження.

8. Рекомендувати начальнику Бердянського районного управління ГУ ДСНС України в Запорізькій області полковнику служби цивільного захисту Мовчану А.М.:

1) Забезпечити проведення, у разі необхідності, аварійно-відновлювальних та рятувальних робіт у зоні ліквідації надзвичайної ситуації.

2) Брати участь у переміщенні спеціальної важкої та іншої техніки на найбільш складних ділянках автодоріг та у проведенні евакуації транспорту, що заважає розчищенню автошляхів.

3) Забезпечити надання допомоги населенню, яке опинилося у зоні погіршення погодних умов (надзвичайної ситуації).

4) Своєчасно інформувати міський штаб про можливість виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок несприятливих погодних умов.

9. Рекомендувати т.в.о. начальника Бердянського районного відділу поліції ГУ Національної поліції України в Запорізькій області полковнику поліції Бровку В.А.:

1) Передбачити посилення заходів з підтримання правопорядку, охорони об’єктів та майна громадян у разі погіршення погодних умов осінньо - зимового періоду.

2) Забезпечити безпеку дорожнього руху на вулично-дорожній мережі Бердянської міської територіальної громади в осінньо-зимових умовах.

3) Своєчасно надавати міському штабу та відділу транспорту та зв’язку виконкому Бердянської міської ради пропозиції щодо припинення або обмеження дорожнього руху на ділянках автомобільних доріг Бердянської міської територіальної громади.

10. Рекомендувати завідувачу відокремленого підрозділу “Бердянський відділ Державної установи “Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Кікарош О.М. спільно з начальником Бердянського міського управління Держпродспоживслужби ГУ ДПСС у Запорізькій області Дойновій Ю.В. забезпечити своєчасне інформування міського штабу про санітарно-епідеміологічний стан на території Бердянської міської територіальної громади та у місцях розгортання пунктів харчування та обігріву під час погіршення погодних умов (надзвичайної ситуації).

11. Рекомендувати начальнику ДМД 342/7 АТ “Укртелеком” Дурягіну О.П.:

1) Забезпечити сталу роботу зв’язку та радіомовлення в осінньо-зимовий період.

2) Своєчасно інформувати міський штаб про обставини, що можуть призвести до надзвичайної або аварійної ситуації внаслідок несприятливих погодних умов.

12. Рекомендувати директору ЦПЗ №4 Запорізької дирекції публічного акціонерного товариства «Укрпошта» Бірюку В.Т. забезпечити своєчасне інформування міського штабу про стан доставки пенсій населенню міста під час погіршення погодних умов (надзвичайної ситуації). 

13. Рекомендувати начальнику Бердянського міжрайонного району електричних мереж ПАТ “Запоріжжяобленерго” Аніканову В.В.:

1) Створити матеріально-технічний резерв для проведення відновлювальних та інших невідкладних робіт у разі виникнення надзвичайної ситуації.

2) У найкоротший термін забезпечувати проведення ремонтно-відновлювальних робіт на пошкоджених у результаті негоди електричних мережах області.

3) Забезпечити своєчасне інформування міського штабу про обставини, що можуть призвести до надзвичайної або аварійної ситуації внаслідок несприятливих погодних умов .

14. Рекомендувати начальнику залізничної станції «Бердянськ» Михайловій Ю.Г. забезпечити підтримання у стані постійної готовності сил і засобів, призначених для ліквідації наслідків негоди або надзвичайних ситуацій в зоні відповідальності.

15. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконавчого комітету Бердянської міської ради (Телешко Ю.В.):

1) З метою протидії загрозам під час ускладнення погодних умов здійснювати координацію діяльності міського штабу.

2) Здійснювати збір, накопичення, обробку та узагальнення інформації щодо стану справ з ліквідації наслідків погіршення погодних умов зимового періоду або виникнення надзвичайної ситуації.

3) Забезпечити щоденне інформування керівництва міста про хід виконання заходів з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов осінньозимового періоду 2021-2022 років.

4) Надавати інформацію до обласного штабу через Департамент з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної адміністрації:

- у режимі повсякденного функціювання з 06.30 до 07.30 щоденно;

- у режимах підвищеної готовності та надзвичайних ситуацій (у разі погіршення погодних умов або виникнення надзвичайної ситуації згідно з класифікатором надзвичайних ситуацій ДК 019:2010)

- негайно та доповідати у подальшому з 06.30 до 07.30, о 12.00, о 15.00 та о 18.00 - щоденно до завершення ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

16. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова Валерій БАРАНОВ