Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

06/12/2021

Розпорядження міського голови від 06.12.2021 № 370-р «Про забезпечення безпеки під час проведення новорічних і різдвяних свят»

Про забезпечення безпеки під час проведення новорічних і різдвяних свят

З метою посилення безпеки у місті під час проведення новорічних і різдвяних свят, згідно зі ст.42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 87 Статуту територіальної громади міста Бердянська

ЗОБОВ`ЯЗУЮ:

1. Начальникам спеціалізованих служб цивільного захисту міста в межах компетенції, керівникам комунальних підприємств, бюджетних організацій та установ міста, відділів освіти, культури, охорони здоров’я, молоді та спорту виконавчого комітету Бердянської міської ради:

1) Забезпечити пожежну та техногенну безпеку під час організації і проведення новорічних і різдвяних свят у місцях проведення культурно-масових заходів.

2) Вжити вичерпних заходів у межах повноважень та компетенції щодо забезпечення безпеки під час проведення новорічних і різдвяних свят у підвідомчих закладах.

3) До 20.12.2021 року скласти графіки чергувань відповідальних осіб під час проведення новорічних та різдвяних свят та надати їх до відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконавчого комітету Бердянської міської ради.

4) Призначити компетентних осіб, відповідальних за виконання вимог пожежної та техногенної безпеки в установах під час організації і проведення новорічних та різдвяних свят, провести відповідні інструктажі та внутрішні перевірки.

5) Заборонити використання відкритого вогню, проведення піротехнічних шоу під час святкування новорічних та різдвяних свят в закритих приміщеннях та в місцях скупчення людей.

2. Рекомендувати Бердянському районному управлінню ГУ ДСНС України в Запорізькій області (Мовчан А.М.):

1) Розробити план заходів щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час новорічних та різдвяних свят у місті.

2) Спільно з Бердянським районним відділом поліції ГУ Національної поліції України в Запорізькій області (Бровко В.А.) та адміністративним відділом виконкому Бердянської міської ради (Панченко Г.В) забезпечити проведення перевірок місць продажу побутових піротехнічних виробів. 

3) До 24.12.2021 року здійснити у межах повноважень та в установленому порядку планові (позапланові) перевірки пожежної безпеки в місцях проведення масових заходів.

4) Організувати проведення інструктажів щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки з керівниками та обслуговуючим персоналом об'єктів, які будуть задіяні під час новорічних і різдвяних свят.

5) При виявленні порушень, які негативно впливають на безпеку людей, вживати заходів реагування згідно з чинним законодавством.

6) Спільно з відділом з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконавчого комітету Бердянської міської ради (Телешко Ю.В.) інформувати населення через засоби масової інформації про дотримання правил пожежної безпеки.

3. Рекомендувати Бердянському районному відділу поліції ГУ Національної поліції України в Запорізькій області (Бровко В.А.) забезпечити:

1) Охорону громадського порядку в місцях проведення святкових заходів, безпеку пересування та супровід транспортних засобів, що перевозять організовані групи дітей у дні шкільних канікул (у разі необхідності).

2) Проведення профілактичної роботи серед молоді, спрямованої на недопущення вчинення правопорушень.

3) Здійснення комплексу заходів щодо недопущення пошкоджень святкових ялинок, незаконної вирубки хвойних дерев, встановлення контролю у місцях їх продажу.

4. Керівникам комунальних підприємств, бюджетних організацій та установ, зазначених у пункті 1 цього розпорядження до 24.12.2021 року надати інформацію про результати проведеної роботи до відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконавчого комітету Бердянської міської ради, а при виникненні надзвичайної ситуації - надавати її негайно.

5. Рекомендувати керівникам підприємств, організацій, установ міста державної та приватної форм власності виконати заходи, зазначені у пункті 1 цього розпорядження.

6. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконавчого комітету Бердянської міської ради (Телешко Ю.В.) підготувати узагальнену інформацію про стан виконання цього розпорядження надати мені на розгляд до 21.01.2022 року.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Виконувач обов'язків міського голови, секретар міської ради Олександр СВІДЛО