Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

15/09/2021

Розпорядження міського голови від 15.09.2021 № 283-р «Про створення робочої комісії з аналізу економічного обґрунтування розрахунків тарифів з необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг КП «Ритуал» БМР»

Про створення робочої комісії з аналізу економічного обґрунтування розрахунків тарифів з необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг КП «Ритуал» БМР

З метою недопущення необґрунтованого підвищення тарифів на ритуальні послуги і враховуючи нагальність вирішення цього питання та його соціальну значимість, на підставі звернення КП «Ритуал» БМР від 20.07.2021 № 105 з врахуванням підтвердних документів, наданих листом від 13.08.2021 № 126, щодо встановлення тарифів з необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, згідно зі ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.87 Статуту територіальної громади міста Бердянська

ЗОБОВ'ЯЗУЮ:

1. Створити робочу комісію з аналізу економічного обґрунтування розрахунків тарифів з необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, які надає КП «Ритуал» БМР (далі робоча комісія).

2. Затвердити склад робочої комісії згідно з додатком.

3. Доручити структурним підрозділам виконавчого комітету Бердянської міської ради здійснити:

1) управлінню житлово-комунального господарства – аналіз витрат у розрахунках тарифів.

2) управлінню праці та соціального захисту населення – аналіз фонду оплати праці щодо дотримання вимог трудового законодавства України.

4. Створеній робочій комісії:

1) Визначити обґрунтованість підстав для перегляду тарифів на ритуальні послуги, які надає КП «Ритуал» БМР.

2) Перевірити відповідність розрахованої вартості ритуальних послуг, які надає КП «Ритуал» БМР, вимогам Єдиної методики визначення вартості надання громадянам необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, реалізації предметів ритуальної належності, затвердженої наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 №194 (зі змінами) та іншим документам, що діють у сфері формування тарифів на ці послуги.

3) Визначити економічну обґрунтованість витрат у розрахунках.

4) За результатами проведеної роботи розробити проєкт рішення щодо встановлення/відмови у встановленні тарифів з необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, які надає КП «Ритуал» БМР та винести на розгляд виконавчого комітету Бердянської міської ради.

5. Директору КП «Ритуал» БМР Тихомирову Е.В. забезпечити:

1) Достовірність розрахункових матеріалів та підтверджуючих документів.

2) Подання на розгляд робочої комісії розрахунків тарифів (діючого та планового) у паперовому та електронному вигляді з відповідними розрахунковими, підтвердними й аргументаційними матеріалами, які виконуються відповідно до Єдиної методики визначення вартості надання громадянам необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, реалізації предметів ритуальної належності, затвердженої наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 №194 (зі змінами).

3) Надання за запитами робочої комісії у визначений термін додаткових письмових обґрунтувань та пояснень щодо наданих матеріалів, необхідних для підтвердження розрахунків тарифів.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Федосова В.М.

Міський голова Валерій БАРАНОВ