Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

01/06/2020

Розпорядження міського голови від 01.06.2020 № 135-р «Про створення робочої комісії з аналізу економічного обґрунтування розрахунків тарифу на послуги з централізованого водопостачання, які надає ТОВ «АКВАГРІН»»

Про створення робочої комісії з аналізу економічного обґрунтування розрахунків тарифу на послуги з централізованого водопостачання, які надає ТОВ «АКВАГРІН»

З метою недопущення необґрунтованого підвищення тарифу на послуги з централізованого водопостачання, які надає ТОВ «АКВАГРІН», враховуючи соціальну значимість та нагальність вирішення цього питання, згідно зі ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.87 Статуту територіальної громади міста Бердянська, на підставі п.3 рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради від 13.08.2019 № 284 «Про встановлення форм для розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, що додаються до заяв суб’єктів господарювання, які подаються на їх встановлення до виконавчого комітету Бердянської міської ради», заяви ТОВ «АКВАГРІН» від 27.05.2020 (вх. № 3229/33-01 від 27.05.2020) щодо встановлення тарифів

ЗОБОВ'ЯЗУЮ:

1. Створити робочу комісію з аналізу економічного обґрунтування розрахунків тарифу на послуги з централізованого водопостачання, які надає ТОВ «АКВАГРІН» (далі робоча комісія).

2. Затвердити склад робочої комісії згідно з додатком.

3. Доручити структурним підрозділам виконавчого комітету Бердянської міської ради здійснити:

1) управлінню житлово-комунального господарства – аналіз витрат у розрахунках тарифу;

2) управлінню праці та соціального захисту населення – аналіз фонду оплати праці щодо дотримання вимог трудового законодавства України.

4. Створеній робочій комісії у визначений законодавством строк:

1) Визначити обґрунтованість підстав для встановлення тарифу на послуги з централізованого водопостачання, які надає ТОВ «АКВАГРІН».

2) Перевірити відповідність розрахованої вартості послуги з централізованого водопостачання, які надає ТОВ «АКВАГРІН» вимогам Порядку формування тарифів на комунальні послуги, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 (зі змінами), та іншим документам, що діють у сфері формування тарифів на ці послуги.

3) Визначити економічну обґрунтованість витрат у розрахунках.

4) За результатами проведеної роботи розробити проєкт рішення щодо встановлення/відмови у встановленні тарифу на послуги з централізованого водопостачання, які надає ТОВ «АКВАГРІН», та винести на розгляд виконавчого комітету Бердянської міської ради.

5. Директору ТОВ «АКВАГРІН» Гриньову Ю.В. забезпечити:

1) достовірність розрахункових матеріалів та підтверджуючих документів;

2) подання на розгляд робочої комісії розрахунків тарифів у паперовому та електронному вигляді з відповідними розрахунковими, підтвердними й аргументаційними матеріалами, які виконуються відповідно до Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житловокомунального господарства України від 12.09.2018 №239 та Порядку формування тарифів на комунальні послуги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 (зі змінами);

3) надання за запитами робочої комісії у визначений термін додаткових письмових обґрунтувань та пояснень щодо наданих матеріалів, необхідних для підтвердження розрахунків тарифів.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Горячова Г.Г.

Міський голова Володимир ЧЕПУРНИЙ