Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

15/05/2020

Розпорядження міського голови від 15.05.2020 № 110-р «Про попередження виникнення надзвичайної ситуації у результаті заморних явищ в акваторії Азовського моря та масового викиду водних біоресурсів на узбережжя в межах Бердянської міської об’єднаної територіальної громади у 2020 роц»

Про попередження виникнення надзвичайної ситуації у результаті заморних явищ в акваторії Азовського моря та масового викиду водних біоресурсів на узбережжя в межах Бердянської міської об’єднаної територіальної громади у 2020 році

Згідно зі ст.42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.87 Статуту територіальної громади міста Бердянська, з метою попередження масового викиду водних біоресурсів на узбережжя в межах Бердянської міської об’єднаної територіальної громади

ЗОБОВ'ЯЗУЮ:

1. Створити та затвердити склад оперативного штабу з контролю за заморними явищами в акваторії Азовського моря та масовим викидом водних біоресурсів на узбережжя в межах Бердянської міської об’єднаної територіальної громади в 2020 році (далі оперативний штаб), що додається.

2. Оперативному штабу постійно здійснювати контроль за заморними явищами, в разі виникнення надзвичайної ситуації терміново інформувати постійну міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

3. Рекомендувати:

1) Директору інституту рибного господарства та екології моря (ІРЕМ) Ізєргіну Л.В. спільно з начальником Бердянського природоохоронного науководослідного відділення Приазовського національного природного парку Лопатіним Р.І. організувати постійний контроль за умовами середовища та міграцією водних біоресурсів у прибережній зоні та надавати інформацію до виконавчого комітету Бердянської міської ради.

2) Заступнику начальника рибоохоронного патруля №1 Азовського басейнового управління Держрибагенства Асєєву О.Д. щоденно інформувати виконком Бердянської міської ради про ситуацію на морі та стан водних біоресурсів у період предзаморної та заморної ситуації.

3) Керівникам санаторно-курортних та оздоровчих закладів, пансіонатів, туристичних притулків, дитячих оздоровчих закладів, власникам та орендарям пляжів своєчасно вживати заходів зі збору загиблих водних біоресурсів на своїй території та на відстані 20 метрів від межі закріпленої території та передачу їх в утилізацію згідно з встановленим порядком.

4) В.о. начальника Бердянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізький області Дойнову А.Д. спільно з відокремленим підрозділом “Бердянський міськрайонний відділ Державної установи “Запорізькій обласний лабораторний центр МОЗ України” (Кікарош О.М.):

- постійно проводити перевірку ринків міста з метою виявлення порушників санітарно-ветеринарного законодавства;

- тримати під контролем санітарно-епідеміологічну ситуацію на узбережжі моря з метою виконання санітарного законодавства;

- організувати контроль за утилізацією загиблих водних біоресурсів згідно з санітарно-ветеринарними правилами.

5) Керівникам рибодобувних підприємств підготувати рибодобувний флот та за потреби забезпечити проведення меліоративного вилову риби.

6) Директору КП “Бердянський центральний ринок” Бердянської міської ради Пікулю В.В. та керівникам ринків міста вживати заходів з організації торгівлі рибою згідно з санітарно-ветеринарними нормами.

7) Начальнику управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Бердянської міської ради Романюті О.М., в.о. директора КП „Бердянськекотранс” Бердянської міської ради Оргійцю О.Б.:

- забезпечити збір загиблих водних біоресурсів згідно з санітарними нормами на міських територіях узбережжя моря та їх подальшу утилізацію;

- укласти договір на утилізацію зібраних водних біоресурсів з спеціалізованим підприємством.

8) Начальнику адміністративного відділу виконавчого комітету Бердянської міської ради Панченку Г.В. спільно з Бердянським відділом поліції ГУ Національної поліції України в Запорізькій області (Дружиненко С.Г.) та Бердянським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області (Дойнов А.Д.) здійснювати регулярні рейди з виявлення та ліквідації місць стихійної торгівлі рибою.

9) Сектору “Прес-служба” міської ради та виконавчого комітету Бердянської міської ради (Єгорова І.О.) оприлюднити це розпорядження в місцевих засобах масової інформації та постійно інформувати населення Бердянської міської об’єднаної територіальної громади про стан заморних явищ водних біоресурсів у морі.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова Володимир ЧЕПУРНИЙ

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення