Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

14/09/2021

Рішення виконкому від 14.09.2021 № 350 «Про організацію і проведення медичного огляду призовників Бердянської міської територіальної громади під час чергового призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у жовтні-грудні 2021 року»

Про організацію і проведення медичного огляду призовників Бердянської міської територіальної громади під час чергового призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у жовтні-грудні 2021 року

Згідно зі ст. 36 Закону України ,,Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України ,,Про військовий обов’язок і військову службу”, постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 № 352 ,,Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом”, на виконання Указу Президента України від 24.02.2021 №71/2021 ,,Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році”, ст.25 Статуту територіальної громади міста Бердянська виконавчий комітет Бердянської міської ради

В И Р І Ш И В:

1. Відділу охорони здоров’я виконкому Бердянської міської ради (Марч Т.І.), КНП «Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Бердянської міської ради (Пулькіна О.Ю.) та КНП Бердянської міської ради «Бердянське територіальне медичне об’єднання» (Писаренко Ю.Л.) відповідно до чинного законодавства:

1) Провести в період з 14 вересня до 31 грудня 2021 року попередній медичний огляд, додаткові медичні обстеження призовників, які підлягають призову на строкову військову службу.

2) Виділити кваліфікованих лікарів, які мають практичний досвід медичного огляду призовників, та молодший медичний персонал згідно з додатком 2.

3) Перед медичним оглядом усім призовникам проводиться загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, серологічний аналіз крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту "В" (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту "С" (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW); визначається група крові та резус-належність, проводяться флюорографічне обстеження органів грудної клітки, профілактичні щеплення у відповідності з календарем профілактичних щеплень, електрокардіографічне дослідження.

4) Виділити на призовну дільницю необхідну кількість медикаментів, медичних інструментів та майно згідно з вимогами медичної комісії.

5) Забезпечити позачергове, безкоштовне, стаціонарне та амбулаторне обстеження і лікування призовників у встановлені строки в лікувальних закладах міста, виділити необхідну кількість ліжок, не допускати перенесення строків обстеження та у триденний строк після завершення обстеження передавати у Бердянський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (далі Бердянський РТЦК та СП) оформлені акти обстеження призовників.

6) Забезпечити проходження флюорографії та проведення аналізів призовникам і передачі їхніх результатів у Бердянський РТЦК та СП.

7) Розташувати призовну комісію та лікарів-спеціалістів медичної комісії на призовній дільниці, яка розташована за адресою: вул. Університетська, буд.31, м. Бердянськ, та здійснити заходи щодо обладнання приміщень призовної дільниці.

8) До 01.10.2021 року надати до Бердянського РТЦК та СП сигнальні списки призовників, які перебувають на диспансерному обліку з приводу нервовопсихічних захворювань, туберкульозу, венеричних, інфекційних захворювань, захворювань шкіри, хронічних захворювань внутрішніх органів, кісток, м’язів, суглобів тощо.

2. Провести медичний огляд призовників, здачу аналізів, проходження інших досліджень за графіком згідно з додатком 1.

3. Затвердити перелік лікувальних закладів міста, до яких будуть направлятися призовники на додаткове медичне обстеження, згідно з додатком 3.

4. Усім керівникам лікувальних закладів міста під час проведення призову терміново повідомляти Бердянський РТЦК та СП про призовників, які госпіталізовані та перебувають на стаціонарному лікуванні.

5. Головному спеціалісту та виконавчого комітету Бердянської міської ради (Єгорова І.О.) оприлюднити це рішення в офіційних місцевих засобах масової інформації у 10-денний термін з дня його прийняття.

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Васильчишину В.М.

Міський голова Валерій БАРАНОВ

Додаток 

Додаток 2

Додаток 3