Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

02/11/2021

Розпорядження міського голови від 02.11.2021 № 332-р «Про закріплення магістральних доріг, вулиць та тротуарів за підприємствами міста»

Про закріплення магістральних доріг, вулиць та тротуарів за підприємствами міста

Згідно зі ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 75, 76, 79 Кодексу цивільного захисту України, ст. 87 Статуту територіальної громади міста Бердянська, враховуючи розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 21.10.2021 № 702 «Про роботу органів управління та сил цивільного захисту області із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2021/2022 років у Запорізькій області», з метою оперативного реагування на виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2021/2022 років (великі опади у вигляді дощу або снігу, сильні морози, вітер, хуртовина, налипання мокрого снігу, ожеледь та інше), а також з метою забезпечення безперебійного і безпечного руху автотранспорту та пішоходів під час снігопаду і ожеледиці в зимовий період та у відповідності до Програми прибирання, санітарного очищення та утримання об’єктів благоустрою на 2020-2022 роки та Програми утримання об`єктів благоустрою на 2021 рік

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. КП «Бердянськекотранс» БМР (Зуєв І.А.):

1) Здійснювати зимове утримання закріплених магістральних доріг, вулиць, тротуарів та заїжджих кишень автобусних зупинок на цих вулицях у належному стані у відповідності до Програми прибирання, санітарного очищення та утримання об'єктів благоустрою на 2020-2022 роки, згідно з додатками 1, 2, 3, 4.

2) Проводити моніторинг стану доріг, вулиць та тротуарів міста спільно з працівниками Бердянського відділу поліції ГУ Національної поліції України в Запорізькій області.

2. КП «Компос» БМР (Пшеничний М.О.):

1) Здійснювати зимове утримання закріплених магістральних доріг, вулиць, тротуарів та заїжджих кишень автобусних зупинок на вулицях сіл Нововасилівка, Роза та селища Шовкове у належному стані у відповідності до Програми утримання об`єктів благоустрою на 2021 рік.

2) Проводити моніторинг стану доріг, вулиць та тротуарів сіл Нововасилівка, Роза та селища Шовкове спільно з працівниками Бердянського відділу поліції 2 ГУ Національної поліції України в Запорізькій області.

3. Закріпити інші дороги, вулиці, тротуари та заїжджі кишені автобусних зупинок на цих вулицях за підприємствами і організаціями міста для вжиття заходів щодо забезпечення їх належного стану в зимовий період (у тому числі при настанні несприятливих умов) за згодою, згідно з додатками 2, 3, 4.

4. У разі настання несприятливих погодних умов рекомендувати керівникам підприємств і організацій різних форм власності:

1) Заготовити в необхідній кількості матеріали і механізми для ліквідації снігових заметів й ожеледиці.

2) Організувати роботу працівників та спецтехніки з очищення та посипання закріплених магістральних доріг, вулиць та тротуарів під час снігопаду та ожеледиці.

4. Начальнику відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконкому Бердянської міської ради Телешку Ю.В. організувати своєчасне отримання та передачу інформації оперативним черговим відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконкому Бердянської міської ради (далі - оперативний черговий) про погіршення погодних умов за схемою згідно з додатком 5.

5. Оперативному черговому при отриманні розпорядження від заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, який здійснює координацію та вирішення питань у сфері житлово-комунального господарства, терміново повідомляти диспетчерів комунальних служб і підприємств міста про початок або подовження робіт з очищення від снігу доріг, вулиць та тротуарів міста, а при ожеледиці їх посипання згідно з додатком 5.

6. Виконуючому обов’язки начальника управління житлово-комунального господарства виконкому Бердянської міської ради Кузнецову О.М. здійснювати координацію дій щодо ліквідації наслідків снігопаду та ожеледиці на закріплених магістральних дорогах, вулицях та тротуарах.

7. Рекомендувати Службі автомобільних доріг в Запорізькій області:

1) Вжити заходів щодо створення матеріального резерву, підтримання у необхідному обсязі запасів морозостійких паливо-мастильних матеріалів і сипучих протиожеледних засобів з урахуванням фактичних потреб на утримання доріг по Мелітопольському шосе, вул. Володимира Довганюка та пр. Східному на території Бердянської міської територіальної громади у зимових умовах.

2) Надавати інформацію про проведення і закінчення снігоприбиральних та протиожеледних робіт на Мелітопольському шосе, вул. Володимира Довганюка та пр. Східному на території Бердянської міської об'єднаної територіальної громади згідно з додатком 5.

3) Забезпечити належне утримання автомобільних доріг загального користування з урахуванням доріг по Мелітопольському шосе, вул. Володимира  Довганюка та пр. Східному на території Бердянської міської територіальної громади, укласти договори на залучення техніки сторонніх організацій для використання її для снігоочищення та обробки автодоріг протиожеледними матеріалами під час зимового періоду.

8. Адміністративному відділу виконкому Бердянської міської ради (Панченко Г.В.) згідно з Правилами благоустрою території і забезпечення чистоти, порядку та дотримання тиші в громадських місцях в місті Бердянську, затвердженими рішенням двадцять п'ятої сесії Бердянської міської ради VІ скликання від 30.05.2012 № 5, зі змінами, затвердженими рішенням сесії Бердянської міської ради VІ скликання від 31.05.2013 № 17, проводити роз'яснювальну роботу серед власників індивідуальних жилих будинків та суб'єктів підприємницької діяльності щодо необхідності проведення відповідних робіт під час снігопаду та ожеледиці в межах відведених земельних ділянок, у разі виявлення порушень вживати заходів відповідно до чинного законодавства.

9. Управлінню житлово-комунального господарства виконкому Бердянської міської ради (Кузнецову О.М.):

1) Довести це розпорядження до відома Бердянського відділу поліції ГУ Національної поліції України в Запорізькій області та інших задіяних в роботі підприємств та організацій міста.

2) Підготувати узагальнену інформацію про виконання цього розпорядження до 15.04.2022 року та надати на розгляд міському голові.

10. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження міського голови від 19.10.2020 № 276-р «Про закріплення магістральних доріг, вулиць та тротуарів за підприємствами міста» зі змінами та доповненнями.

11. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Федосова В.М.

Міський голова Валерій БАРАНОВ

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5