Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

16.11.2023 14:13

Співпраця Бердянської МВА та МКЧХ в Україні

6556635b5495c__Співпраця.png

Порушення прав людини в тимчасово окупованому Бердянську – МВА охарактеризувала поточну ситуацію в місті для представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Місія Міжнародного комітету Червоного Хреста – захищати життя й гідність людей, які постраждали через збройні конфлікти та інші ситуації насильства, і надавати їм допомогу. В стінах Бердянської МВА відбулась зустріч керівництва міста з представниками МКЧХ в Україні.

Порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях – одна з головних проблем, яка потребує пильної уваги міжнародного співтовариства. Мандат Міжнародного комітету Червоного Хреста дозволяє представникам організації працювати по обидві сторони конфлікту. Саме тому БМВА акцентує увагу фахівців на необхідності отримання доступу до тимчасово окупованого Бердянську.

Ключовими темами зустрічі стали: проблеми з водопостачанням, вільний доступ до медицини, дотримання гуманітарного права та Женевських конвенцій.

За результатами зустрічі сторони домовились про налагодження стабільних зв’язків і співпраці в різних напрямках в тому числі і на тимчасово окупованих територіях.

1.jpg