Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

15.11.2023 11:00

Допомога дітям загиблих Захисників, Захисниць України

655503d43f128__Допомога.png

З бюджету Бердянської міської територіальної громади виділено 1 млн. гривень для виплати одноразової матеріальної допомоги дітям Захисників та Захисниць України, які загинули (померли) під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Допомога надається в розмірі 50 тисяч гривень на кожну дитину, але не більше 100 тисяч гривень на сім’ю.

Допомога надається громадянам України, які зареєстровані на території Бердянської міської територіальної громади та перебувають на території, підконтрольній Україні, на період воєнного стану. 

Для отримання матеріальної допомоги заявник подає заяву на ім’я начальника Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області.

До заяви необхідно додати наступні документи:

- копія паспорта;

- копія довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків;

- копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

- копія свідоцтва про народження дитини;

- копія документа, що підтверджує загибель або смерть особи внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров`я, одержаних під час безпосередньої участі у військових діях, обороні, відсічі, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки  і стримуванні збройної агресії Російської Федерації;

- копія свідоцтва про смерть;

- копія посвідчення з написом «Посвідчення члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України» (для дітей до досягнення ними 14-річного віку відповідна довідка);

- реквізити в уповноваженому банку для безготівкового зарахування коштів;

- інші документи, які необхідні для прийняття рішення.

Виплата допомоги здійснюється законному представнику дітей до 18 років, дітям, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, - до закінчення такими дітьми закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, загиблого  Захисника чи Захисниці України, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (захисті Батьківщини) та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (захисті Батьківщині).

Для отримання допомоги заявник звертається особисто або засобами поштового зв’язку до Бердянської міської військової адміністрації Бердянського району Запорізької області (м. Запоріжжя, вул. Червона, буд. 24-а). У разі направлення документів поштою, копії документів завіряються заявником самостійно.

Виплата допомоги здійснюється на банківський рахунок заявника.

У разі необхідності додаткову інформацію можна отримати за телефоном 0680793865.

ЗРАЗОК ЗАЯВИ