Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

26.09.2024 11:31

Грошова допомога від держави для звільнених з полону

db6d05c7-3497-422a-b155-56be7fdbdbf8.png

При Мінреінтеграції продовжує працювати Комісія з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

❗️Комісія встановлює факт перебування в полоні військових і цивільних, в тому числі вже звільнених з полону осіб. До складу цієї Комісії входять представники державних органів і профільних громадських організацій.

Після встановлення Комісією факту позбавлення особи особистої свободи Мінреінтеграції виплачує одноразову державну грошову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень особам, звільненим з полону.

❗️Також Міністерство здійснює виплати щорічної державної допомоги у розмірі 100 тисяч гривень за кожен рік перебування в полоні колишнім полоненим або членам родин тих, хто досі перебуває в полоні.

Для отримання зазначених державних грошових допомог потрібно звернутися до Мінреінтеграції. З алгоритмом дій і переліком необхідних документів можна ознайомитися за посиланням.

❗️Зразок заяви про встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України — тут, заяви про отримання державної грошової допомоги — за цим посиланням.

У разі виникнення питань щодо отримання держдопомог звільненим з полону і членам сімей полонених можна звертатися до Мінреінтеграції за номерами: (044) 355-14-56 та (097) 901-55-71.

📲 Мінреінтеграції