Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

25.09.2024 14:08

«Армія відновлення»

fa1c9ec2-477b-4dc1-9e2e-cc5ace812ecc.png

💪 «Армія відновлення»: вже понад три тисячі направлень видано на виконання суспільно корисних робіт в Запоріжжі

З початку 2024 року видано 3151 направлення на виконання суспільно корисних робіт в Запоріжжі, з-поміж учасників 188 – внутрішньо переміщені особи. 

«Люди, які втратили роботу, мають можливість долучитись до виконання суспільно корисних робіт і отримувати заробітну плату,  покращити життєдіяльність власної громади і, таким чином, зробити свій внесок у відбудову рідного краю.На Запоріжжі суспільно корисні роботи пропонують зареєстрованим безробітним 73 роботодавці, серед них комунальні підприємства обласного центру, територіальні громади, громадські організації та благодійні фонди. На рахунки роботодавцям для виплати заробітної плати безробітним, які приймають участь в таких роботах, вже спрямовано 32,1 млн грн», – зазначає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко.

З громадянами, які залучаються до таких  робіт укладаються строкові трудові договори та поширюються всі соціальні гарантії трудового законодавства. 

Нагадаємо, суспільно корисні роботи є видом тимчасової зайнятості для громадян, за виконання яких передбачається виплата заробітної плати у розмірі до 1,5 розміру мінімальних заробітних плат (наразі до 12000 грн. за повний відпрацьований місяць). 

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретної громади, міста або району.

Найчастіше безробітних залучають до:
🔹допомоги постраждалим в наслідок бойових дій;
🔹надання соціальних послуг в Пунктах незламності;
🔹плетіння маскувальних сіток;
🔹заготівля дров для військових та населення.

💸 Фінансування суспільно корисних робіт, які виконуються зареєстрованими безробітними, здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

❗️Долучитися до виконання суспільно корисних робіт можна звернувшись до найближчого центру зайнятості 📍 

Детальніше про суспільно-корисні роботи знайомтеся на сайті 💻 

📲 Додаткову інформацію можна отримати в Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 336 728 або у Телеграм-каналі.

d458fd72-3d46-4d7a-a75e-95651bc724ff.jpg