Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

24.09.2024 17:27

Окупанти посилюють тиск на бердянців

0c37b559-7ae8-4e48-89b7-b72a764b5a64.png

Окупаційна прокуратура Бердянська затвердила обвинувачення в екстремізмі ще одному місцевому мешканцю.

Як і в багатьох інших випадках, 2 роки тому, у вересні 2022 року 35-річний бердянець мав сміливість висловити свою думку на одному із «каналів популярного інтренет-месседжера». Росіяни кваліфікували коментар, як такий, що «містить заклики  до насильницьких дій по відношенню до групи осіб, об'єднаної за національною ознакою». 

Окупанти вже затвердили обвинувачувальний висновок і направили кримінальну справу до суду, а чоловіка взяли під варту. Йому також загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 років! 

Таким чином загарбники намагаються придушити будь-який опір та інакомислення на окупований територіях! Затримуючи людей за висловлення думок вони сподіваються змусити бердянців коритися і мовчати! 

Крім того, активізація таких затримань може свідчити про зростаючу невпевненість окупантів у своєму контролі над містом. І такими діями вони хочуть довести, що можуть карати будь-кого, хто висловлює незгоду із їхньою владою.  

Та попри всі репресії, росіяни мусять визнати, що проукраїнські настрої населення та підпільна діяльність не зникне. Бердянськ - це Україна і так буде завжди ❗️