Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

24.09.2024 12:45

Сміттєвий терор у Бердянську

15fe8e3b-4a73-4f69-8ff6-06cbc763d342.png

Окупанти вигадали новий спосіб вирішення «сміттєвої» проблеми. Виявляється, захаращення Бердянська відбувається не через бездіяльність та некомпетентність фейкової влади, а через недобросовісних місцевих. Тому, «голова Бердянська» сауленко закликав «створити атмосферу неприйняття до тих, хто засмічує місто і створює стихійні звалища». 

👀 Виконувати цю роботу доручили пропагандистським молодіжним організаціям. Так, «не зовсім тайно, але й без особливого розголосу» юні очі та руки режиму почали збирати данні про бердянців, які виносили сміття. Півтора місяці діти потай фотографували та знімали людей на камеру і зібрали цілу «базу», де видно обличчя, автомобільні номери та інші розпізнавальні риси «порушників».

Окупанти заявляють, що у такий спосіб вони хочуть «не покарати когось, а досягти чистоти». Тому юні шпіони будуть продовжувати слідкувати за бердянцями. Всі зібрані матеріали будуть використані для шантажу, або їх передадуть «правоохоронцям»-катам. 

Такі дії загарбників є грубим порушенням прав людини та норм міжнародного гуманітарного права❗️Окупанти намагаються відродити атмосферу страху та взаємної недовіри, впроваджуючи систему масових доносів, подібну до тієї, що існувала за часів сталінського терору.

Особливе занепокоєння викликає залучення молоді до цих протиправних дій. Росіяни та колаборанти цинічно використовують молодіжні організації для збору компрометуючих матеріалів на жителів міста, нормалізуючи таку суспільну практику❗️

be1c6e17-7071-4e54-b7cc-fdd6d0f445b3.jpg