Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

20.09.2024 11:55

Окупаційний суд над волонтером

488c9639-a61a-4cb6-86a6-ae9fd2fee839.png

⚖️ В Бердянську окупанти будуть судити волонтера, якого звинувачують у підриві підстанції 

Віктор Бондаренко - бердянський волонтер, який від початку повномасштабного вторгнення не приховував проукраїнської позиції, всіляко допомагав людям виїжджати та постачав медикаменти на ТОТ. Тому, Віктор одразу потрапив у список «неугодних». З перших місяців окупації його викрадали до катівні, звинувачували у тероризмі і причетності до диверсійної групи. 

Вже у грудні 2022 року йому «приписали» підрив каналізаційної насосної станції. А згодом і ще одну диверсію на трьох опорах ЛЕП «Маріуполь-Бердянськ». Пізніше стало відомо, що тоді світла не було через негоду, але окупанти вирішили звинуватити у всьому Віктора. 

✍️«По указанию украинских кураторов он делал фотографии вышки линии электропередачи, производил замеры толщины металла, фиксировал координаты для совершения диверсий. Собранные данные обвиняемый передал сотруднику СБУ.ьДля того, чтобы оставить без света более 10 тысяч человек, жителю Бердянска понадобилось взрывчатое вещество и компоненты для изготовления самодельной бомбы. Этим его обеспечили сотрудники СБУ. Для того, чтобы оставить без света более 10 тысяч человек, жителю Бердянска понадобилось взрывчатое вещество и компоненты для изготовления самодельной бомбы. Этим его обеспечили сотрудники СБУ.», - вигадала фейкова генпрокуратура рф.

Мовляв, завдано збитків у розмірі понад 1 млн рублів.  Яке саме покарання чекає на невинного бердянського волонтера поки невідомо.

❗️Ця історія яскраво демонструє методи, якими окупанти намагаються придушити український опір на ТОТ. Вони використовують фабрикацію звинувачень, незаконні затримання, тортури та показові «суди» для залякування місцевого населення та придушення будь-яких проявів проукраїнської позиції.

❗️Окупанти особливо націлені на активістів, волонтерів та інших громадян, які підтримують Україну. Звинувачення у диверсіях та тероризмі часто використовуються як інструмент репресій, навіть коли для цього немає жодних реальних підстав.