Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

12.09.2024 12:46

Окупанти підбили підсумки туристичного сезону у Бердянську

d6c55320-1515-4cdf-959f-e3e0c59f7a6d.png

Бердянських підприємців знову зігнали «на килим» обговорити черговий провальний курортний сезон.

Цьогоріч окупанти посилили тиск на власників туристичного бізнесу, тож поділилися результатами - люди мусили перереєструвати понад 300 обʼєктів і працювати за російським законодавством. Однак, підприємства та заклади все одно простояли напівпорожні. Деякі взагалі мусили зачинятись посеред сезону, бо відпочивальників не було зовсім, і працювали лише собі у збиток.

Замість омріяних пів мільйона туристів, яких окупаційна влада анонсувала та чекала на початку літа, кажуть - Бердянськ відвідали близько 130 тисяч осіб, але ці «цифри потребують підтвердження». Та при цьому ж - у порівнянні із тогорічним сезоном, потік туристів зріс у 5 разів - резюмує «заступник міністра спорту і туризму Запорізької області» віталій карпунькін.

🔎 Для збільшення відпочивальників загарбники почали влаштовувати інформаційні тури для туристичних груп. Таких за весь сезон приїхало аж 3.

Загарбники визнають, що це провал, але покладають марні надії на майбутні сезони. Для цього посилюють перемовини із профспілками так званих «ЛНР» і «ДНР».

❤️ Наперекір всім намаганням окупантів, Бердянськ залишається українським містом! І воно знову стане перлиною Азовського узбережжя, куди будуть приїжджати мільйони туристів з усієї України та з-за кордону. Наші пляжі знову наповняться сміхом дітей та щасливими обличчями відпочивальників. Ми проведемо найгучніші фестивалі, найяскравіші концерти та найцікавіші екскурсії. А поки - робимо все можливе, щоб наблизити день визволення!

781072ca-44bb-4fe3-b438-6ea5b2864166.jpg