Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

24.08.2024 13:28

Барви рідної землі

69a51e82-983b-4a0e-b405-bdd5c3beab8a.png

Барви рідної землі: До Дня Незалежності телеведучі Starlight Media розповіли про їхні місця дитинства. Ведуча і журналіст Яна Брензей поділилась своїми спогадами про Бердянськ⚓️

Я із Запоріжжя. Міста, яке у багатьох асоціюється із заводами та Хортицею. Але для мене це місто довгих прогулянок. Виходиш з дому на правому березі і йдеш з татом пішки у кіно. Через тихі зелені вулички, через нашу греблю, з якої відкривається найкращий краєвид на Хортицю, через центр, де можна перекусити піцою у кафе з неочікуваною назвою Кабул.

А ще це місто, від якого дві години до моря. Сідаєш з батьками за світанку в машину і їдеш у Кирилівку або Бердянськ — наші головні курорти.

А там білий пісок, булочки з вишнею біля пляжу і звісно бички. Якщо ви не їли бердянських бичків — ви не жили. А ще — азовська креветка. Дрібненька і солодка, яку продають стаканчиками на пляжі. А тарана, а лящ… У нас найсмачніша сушена риба у світі.

Відколи я живу в Києві, батьки обовʼязково привозять із собою оберемок риби. Тільки зараз без бердянських бичків. Але я вірю, що це не назавжди. Що наші Бердянськ, Кирилівка, Мелітополь та інші містечка і села знову будуть вільними. І я знову сідатиму на світанку в машину і їхатиму через наш степ до нашого моря.

Детальніше: https://vikna.tv/styl-zhyttya/televeduchi-starlight-media-pro-svoyi-ridni-regiony/