Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

09.08.2024 17:39

Бердянців будуть депортовувати із рідного міста

1e7b9779-6daa-49e8-97af-c03049053987.png

❌ Бердянців, які не мають російських паспортів, будуть депортовувати із рідного міста з 1 січня 2025 року 

📑 Російська окупаційна влада планує запровадити радикальні дискримінаційні заходи проти українців на ТОТ,  які не отримали російські паспорти. Диктатор путін підписав указ, згідно якого «иностранных граждан и лиц без гражданства» будуть депортувати. І якщо раніше такі повноваження були лише у російських суддів і прикордонників, то скоро рішення про виселення українців, в т.ч. бердянців з рідного міста будуть ухвалювати правоохоронці та силовики на рівні місцевого керівництва або його заступників. 

Щоб змусити українців прийняти російське громадянство, окупанти створюють нестерпні умови. Згідно обмежень, які окупанти затвердили на законодавчому рівні, особи, які проживають на ТОТ і не мають російського паспорту НЕ МОЖУТЬ:

🔺Вести підприємницьку діяльність та реєструвати юридичні особи;
🔺Купувати нерухомість та автотранспорт;
🔺Ставити нерухомість на кадастровий облік та реєструвати транспорт;
🔺Управляти транспортним засобом та отримати водійське посвідчення;
🔺Відкрити банківський рахунок тощо. 

«Алгоритм депортації наступний: виноситься рішення про небажаність перебування особи на території. Тих, кого планують видворити, відправляють у "спецприймач" і будуть утримувати там протягом 48 годин, а потім виганяють з території рф», - зазначає голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна. 

❗️У разі, якщо людина не отримала паспорт, але оформила візу чи патент на проживання, її перебування на тимчасово окупованій території, ймовірно, вважатиметься легітимним. Однак, за таких умов українці також будуть обмежені в своїх правах. Для оформлення права тимчасового перебування на окупованій території необхідно буде пройти цілий ряд процедур - біометрії, дактилоскопії, цифрового обліку працевлаштування і в обов’язковому порядку постановку на міграційній облік. 

Іншими словами, росіяни створюють умови, за яких проживання на окупованій території без російського паспорту практично стане неможливим. Окрім цілого ряду юридичних обмежень, проблем із працевлаштуванням, у наших мешканців виникатимуть проблеми з медичним обслуговуванням. Досягти мети, щоб абсолютна більшість українських мешканців отримали російське громадянство, окупанти намагаються шляхом тотального обмеження прав і свобод людини і громадянина.