Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

08.08.2024 11:56

Виплати до Дня Незалежності

2239f5ea-54bd-460f-ac3a-96963d948d61.png

БО «БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» впроваджує проєкти всебічної підтримки внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від військової агресії росії в Україні, працює над програмами, що сприяють реалізації ідей рівності в українському суспільстві.

В рамках проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб» повідомляємо про наступне:

💵 Надання разової грошової виплати до Дня Незалежності України визначено у Порядку здійснення разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1396.

❓ХТО І В ЯКОМУ РОЗМІРІ МАЄ ПРАВО НА ЦІ ВИПЛАТИ У 2024 РОЦІ❓

Відповідно до постанови КМУ від 2 квітня 2024 р. № 369, разова грошова виплата до Дня Незалежності України виплачується до 24 серпня 2024 р. у таких розмірах:

1️⃣ Особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи - 3100 гривень;
II групи - 2900 гривень;
III групи - 2700 гривень.

2️⃣ Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, - 1000 гривень.

3️⃣ Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 3100 гривень.

4️⃣ Членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з п. 1 ст. 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, - 650 гривень.

5️⃣ Учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 450 гривень.

❓ЯКИЙ МЕХАНІЗМ ВИПЛАТИ❓

1️⃣ Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошова допомога буде виплачена у серпні разом із пенсією – без додаткового звернення.

2️⃣ Ветеранам війни, які проходять службу / працюють та не є пенсіонерами, кошти буде спрямовано на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу / працюють, на підставі поданих заявок, в т.ч. через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України 

3️⃣ Тим, хто має право на виплату, не є пенсіонером та не проходить службу / не працює, для отримання допомоги потрібно подати до Пенсійного фонду України заяву (довільної форми). Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.
Перелік уповноважених банків — за посиланням: https://mof.gov.ua/uk/upovnovazheni-banki-shhodo-obslugovuvannja-zarplatnih-proektiv

ВАЖЛИВО ❗️Заявку на здійснення разової грошової виплати можна подати до 1 жовтня 2024 року.