Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

06.08.2024 16:04

Компенсація оренди житла військовим, звільнених за станом здоровʼя

d809ca2a-2b43-458b-8124-cd06098981c8.png

💰У липні 2024 року до міської програми соціального захисту населення «Територія турботи» Бердянської міської військової адміністрації внесено доповнення. Відтепер за виплатою грошової допомоги можуть звернутися непрацездатні громадяни, звільнені з військової служби за станом здоровʼя, які орендують житло і мають зареєстроване місце проживання у Бердянській міській територіальній громаді. 

📆 Грошова допомога призначається на 6 місяців з моменту звернення та виплачується щомісяця (у поточному місяці за попередній) у розмірі орендної плати, вказаної у договорі, та не може перевищувати:
🔹у м. Києві – 6056 гривень;
🔹в обласних центрах – 4539 гривень;
🔹в інших населених пунктах – 3028 гривень.

❗️ При цьому, військовослужбовцям за наявності в них трьох і більше членів сім’ї, з якими спільно проживають, зазначені розміри грошової допомоги збільшуються в 1,5 рази.

«Ми розуміємо, що наші захисники, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій, потребують особливої підтримки під час адаптації до мирного життя. Саме тому ми внесли ці важливі доповнення до програми «Територія турботи». Компенсація оренди житла - це конкретний крок, який дозволить звільненим за станом здоров'я військовослужбовцям зосередитися на відновленні, не турбуючись про дах над головою.
Ми врахували різні життєві обставини, зокрема розмір сім'ї та місце проживання. Наша мета - забезпечити реальну, відчутну підтримку тим, хто її найбільше потребує. Тому, закликаємо всіх, хто має право на цю допомогу, звертатися до нас!», - начальник Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна. 

📌 ДЕТАЛЬНЕ РОЗʼЯСНЕННЯ ЩОДО ДОПОМОГИ 👉 http://surl.li/mcwtau 

📌 ЗАЯВА НА ДОПОМОГУ 👉 http://surl.li/fkdjpq 

📑 Надати всі необхідні документи можна особисто за адресою: м. Запоріжжя, вул. Червона, 24-А, направити поштою до Бердянської міської військової адміністрації (Укрпошта – індекс 69068, Нова пошта – 25 відділення). Телефон отримувача кореспонденції 0663469366 (Гутарєва Ірина) чи на електронну пошту: bmva_brzo@ukr.net з використанням електронного цифрового підпису.

2c6c8dc9-03c1-4c2d-95dc-b50d092d7aa1.jpg