Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

30.07.2024 11:21

В рамках програми «Територія турботи» виплачено млн грн

ff79ba44-5704-4e55-909a-8c1db63dc0b1.png

💰В рамках програми соцзахисту населення «Територія турботи» цивільним жителям Бердянської громади вже виплачено понад мільйон гривень

Бердянська міська військова адміністрація продовжує реалізацію програми соціального захисту населення «Територія турботи». Вона спрямована на підтримку різних категорій соціально незахищених громадян, в тому числі цивільних мешканців Бердянської громади, які потребують допомоги на поховання, реабілітацію чи з причин довготривалої хвороби. 

«Нещодавно я втратила свою маму. Це був дуже важкий період для нашої родини, як емоційно, так і фінансово. Ми не були готові до таких витрат на поховання. Я звернулася до міської адміністрації, і вони дуже швидко розглянули нашу заяву. Отримана допомога дозволила нам гідно попрощатися з мамою, не занурюючись у борги. Я щиро вдячна за цю підтримку. Ця програма дійсно робить важливу справу для людей», - Оксана, жителька Бердянської громади. 

💵 За словами начальника управління праці та соціального захисту населення Наталі Токмань, від початку 2024 року матеріальну допомогу отримали 83 цивільних мешканці Бердянської громади на загальну суму 1 000 098 грн.

«Завдяки реалізації програми соціального захисту населення Бердянської громади «Територія турботи», грошову підтримку отримують не лише військовослужбовці, поранені та звільнені з військової служби, або діти, що відносяться до соціально-незахищених категорій населення. Матеріальну допомогу отримують також цивільні жителі нашої громади, які потребують підтримки на реабілітацію чи з причини довготривалої хвороби. Загалом від початку року кошти в рамках програми отримали вже 83 осіб на загальну суму один мільйон девʼяносто вісім тисяч гривень», - розповідає начальник управління праці та соціального захисту населення Наталя Токмань.

📝 Для розгляду заяв про надання допомоги в рамках програми «Територія турботи» у Бердянській міській військовій адміністрації регулярно збирається відповідна комісія. На останньому, десятому засіданні було розглянуто 7 нових заяв. Загалом на потреби всіх соціально-незахищених категорій населення Бердянської громади з бюджету на цей рік виділено 26 мільйонів гривень.

b5722cb6-1c37-41ea-9ad7-6e45f90c660a.jpg 271b6954-b048-4418-a244-437f8715522c.jpg