Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

25.07.2024 13:00

Рашисти відкрили пропагандистський центр «Маяк»

66a282d78c76f__Пропагандистський-центр-«Маяк».png

Напередодні у тимчасово окупованому Бердянську відбулося відкриття нового осередка російської пропаганди - так званого «молодіжного освітнього центру «Маяк». Його відкриття відбулося навіть за участю кремлівського диктатора путіна, що підкреслює важливість цього проекту для окупаційної влади. 

Цей центр створено на базі викраденого українського дитячого табору, розташованого на Бердянській косі, про що у своїх матеріалах цинічно заявляють самі окупанти.

«Маяк» позиціонується як аналог подібних центрів у Криму та Росії, таких як «Таврида» та «Машук». Його основна мета - забезпечити цілорічне промивання мізків молоді з окупованих територій через різноманітні «освітні програми», семінари, форуми та конференції.

Особливу увагу приділяють підготовці так званих «спеціалістів по роботі з молоддю» - фактично пропагандистів, які поширюватимуть російську ідеологію серед українських дітей та підлітків. Так званий «губернатор» Балицький не приховує справжньої мети «Маяка», називаючи його «фасадом Росії» та «форпостом русского мира».

❗️Створення подібних центрів є частиною системної політики окупантів, спрямованої на знищення української ідентичності та виховання лояльного до Росії молодого покоління на окупованих територіях.

1b068e40-be2b-4707-8f5a-0d4cf6de426c.jpg