Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

23.07.2024 09:30

У Бердянську окупанти затримали ще одну людину

669f8a8c706da__Окупанти-затримали-ще-одну-людину.png

Так званий «центр протидії екстремізму» продовжує пильно вистежувати найменший спротив в окупації у соціальних мережах. З окупаційних джерел стало відомо про ще один випадок затримання.

🐷Цього разу бердянські загарбники відшукали 35-річного мелітопольця. Чоловіка звинувачують у розміщенні в українських групах коментарів, які росіяни класифікують як «приниження гідності російських громадян». Свою позицію стосовно окупантів та російської агресії проти України обвинувачений висловлював «з жовтня 2022 року по квітень 2024».

📹 Традиційно, українця змусили записати вибачення і каяття на камеру і «передали його справу до слідчого комітету».

Якщо раніше за подібні «порушення» окупанти накладали штрафи або арештовували, то зараз карати незгодних взялися жорсткіше. Минулого тижня стало відомо про аналогічний випадок - відносно 25-річного бердянця порушили кримінальну справу за невтішні коментарі відносно росіян, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі. У цьому випадку молодого чоловіка так само можуть кинути за ґрати. Права людини та свобода слова - ілюзорні поняття для окупантів! Вони й надалі вдаються до репресивних методів, щоб «зламати» навіть найменший спротив на ТОТ.