Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

21.07.2024 18:29

У Бердянську жебракує колишній боєць «елітного» батальйону

9951d05c-c319-42ea-951f-09cfddf214f7.png

У тимчасово окупованому Бердянську нещодавно з'явився новий жебрак - чоловік на милицях. Про це у соцмережах розповідають місцеві мешканці. За словами автора, чоловіка звуть Міша, і він служив у російських окупаційних військах, а саме в батальйоні Судоплатова - «елітному» підрозділі гауляйтера Балицького, який був створений у вересні 2022-го року на ТОТ Запорізької області та бере участь у війні проти України.

Відомо, що рік тому Міша отримав важке поранення, дивом залишився живий, але втратив можливість повноцінно рухатися. Після тривалого лікування, на яке нібито витратив усі свої заощадження, його комісували з військової служби.

Тепер колишній окупант скаржиться, що залишився без підтримки з боку російської влади та військового керівництва. Він стверджує, що неодноразово намагався влаштуватися на роботу, але через стан здоров'я його нікуди не беруть. До того ж, місяць тому дружина вигнала його з дому і не дозволяє бачитися з дітьми.

❗️Ця історія яскраво демонструє, що гасло «русские своих не бросают» насправді працює з точністю до навпаки. Окупаційна влада зовсім не турбується ані про власних вояк, ані про зрадників з числа місцевих, які пішли на співпрацю, щойно ті перестають бути корисними. Доля Михайла - це гірке нагадування всім колаборантам про те, що чекає на них, коли вони більше не потрібні своїм тимчасовим господарям.

ebcf4821-efb6-411e-9d49-733341b230a3.jpg