Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

16.07.2024 17:34

Реакція окупантів на обурення бердянців

66969ababfdaf__Реакція-на-обурення-бердянців.png

♻️ 8 липня Бердянськ почав обслуговувати новий оператор із вивезення сміття «ГУП «ЭкологияРесурс». Але, на нього одразу почали скаржитися: стихійні сміттєзвалища навколо майданчиків ніхто не прибрав, так само як і старі контейнери; мешканців деяких провулків змусили виносити сміття на сусідні вулиці, бо туди не проїжджала техніка.

І ось, антон трухін, керівник підприємства зазначив: «Переход на обслуживание нового оператора происходит не единомоментно, что, естественно, вызывает некоторые нестыковки, сложности и вопросы у горожан». 

За його словами, у Бердянську працює вже 6 нових сміттєвозів, замість 3-х старих, але чи вирішиться проблема із вільним проїздом до провулків на АКЗ - невідомо. Старі сміттєві баки вивозяться, поступово, тому і лежать боком, щоб в них не кидали інші відходи. 

Мешканцям багатоквартирних будинків (ОСББ в тому числі) нові пластикові контейнери нададуть обовʼязково, а ось юридичним особам - виключно за гроші. Але, окупаційна влада поставилась до цього з «розумінням»: придбати їх зможуть одразу не всі, тому так і бути - домовились із колишнім «Бердянськекотрансом», щоб ті поки вивозили їх старі металічні. 

❓А от що робити мешканцям приватного сектору? Загарбники кажуть, що «в россии нет такого понятия, как пакетный сбор ТКО». Тобто, вивезення сміття виключно із спеціальних майданчиків, тому їх обіцяють створити. Мовляв, вже є і схема їх розміщення, але КОЛИ це буде і куди дівати сміття ВЖЕ ЗАРАЗ - також не повідомили.

Таким чином фейкова адміністрація й надалі продовжує робити вигляд, що зацікавлена у вирішенні проблем бердянців, але фактично залишає людей із наболівшою проблемою сам на сам.

52efca9b-3057-4178-9b6d-48ad95b7e4fc.jpg