Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

08.07.2024 16:10

У Бердянську не вистачає лікарів

668bf1e221c84__Гастролери.png

У Бердянську не вистачає лікарів, а гастролери переїжджають до міста цілими родинами

У тимчасово окупованому Бердянську триває примусова русифікація. Одним з інструментів цієї політики Кремля є переселення російських фахівців, зокрема лікарів, цілими родинами.

В одному з пропагандистських матеріалів до російського «дня семьи» окупанти розповідають про подружжя лікарів Чадамба з Туви, які переїхали до Бердянська минулого року. Ерес Чадамба очолює реанімаційне відділення міської лікарні, а його дружина Анастасія працює клінічним психологом.

Окупаційна влада активно піарить таких «гастролерів», представляючи їх як взірець «традиційної сім'ї» та професіоналізму. Таке «переселення народів» свідчить про дефіцит лікарів у Бердянську. 

Варто згадати, що фейкова головна лікарка міської лікарні Анна Белавіна також переїхала до міста за наказом рашистської влади - раніше вона працювала в окупованому Криму.

Але російська пропаганда все ще намагається створити ілюзію «нормального життя» на окупованих територіях. Водночас, це є частиною ширшої стратегії - примусового «зросійщення» демографічного складу населення та витіснення української ідентичності.

Важливо розуміти, що за красивими історіями про «служіння людям» стоїть виключно політика русифікації та колонізації українських земель.

a058f596-ff63-4cc4-870d-eb641e437263.jpg