Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

03.07.2024 14:41

Майнова агресія росії через комунальну сферу

6685653841d0c__Майнова-агресія-росії.png

💸 Скільки проблем у комунальній сфері не мали б окупанти, вони не турбуються про них так, як про стягнення боргів за ненадані послуги. Згідно з постановою, яку фейкове «Правительство Запорожской области» ухвалило наприкінці минулого року, всі управлінці багатоквартирних будинків, керуючі компанії та надавачі комунальних ресурсів мають щомісяця звітувати про стягнення зі споживачів боргів за ЖКП. 

👨‍👧‍👦 Для контролю загарбники створили робочу групу, яка виявляє боржників і вирішує їх долю. Декому окупанти обіцяють можливість відпрацювати свій борг двірником, але у більшості випадків «злостных неплательщиков» змушують повертати гроші примусово, чи переселяють в житло «менее благоустроенное» (якщо є договір соціального найму). Якщо ж люди мешкають у квартирі «не законно» - виселяють. До звичайних російських методів примусу, репресій та залякування, «робоча група» з питань стягнення боргів за ЖКП додає заборону виїзду за межі рф та відмову в отриманні закордонного паспорту в судовому порядку.  

Також з 1 липня в окупаційному «Бердянськводоканалі» заявили, що оплата послуг в касі буде здійснюватись виключно за наявності російського паспорта. Таким чином, бердянці, що досі платили за воду дистанційно, ризикують потрапити в поле зору загарбників і втратити своє житло. Паралельно із «робочою групою з питань стягнення боргів за ЖКП» Бердянськом нишпорить і так звана комісія «комісія з виявлення безхозного майна».

Виявлення боржників за ЖКП - ще один метод майнової агресії росії та «націоналізації» українського житла!

8b66d644-a7a9-4774-87fc-366454a795dc.jpg