Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

28.06.2024 15:38

Бердянські санаторії для «обраних»

667ebcdc5f5d5__Бердянські-санаторії-для-«обраних».png

🚫💊 Бердянські санаторії для «обраних»: окупанти оздоровлюють лише дітей з російськими документами

Окупаційна влада Запорізької області оголосила про так зване «безкоштовне оздоровлення» дітей у санаторіях Бердянська та Молочанська. Однак ця «турбота» має чітко виражений характер.

За інформацією з окупованих територій, скористатися цією «можливістю» зможуть лише діти, чиї батьки погодилися отримати російські документи. Таким чином окупанти продовжують політику примусової паспортизації, використовуючи здоров'я дітей як інструмент тиску на місцеве населення.

«Оздоровлення» пропонують дітям віком від 5 до 17 років з різними захворюваннями. Але для отримання путівки потрібно надати цілий пакет документів, серед яких ключовим є російський поліс обов'язкового медичного страхування.

Марина Тертиця, яка представляється як «головний лікар Василівського центру первинної медико-санітарної допомоги», підтверджує необхідність російських документів для отримання «безкоштовного лікування».

Ця ситуація яскраво демонструє, як окупанти використовують соціальні послуги для просування своєї політики русифікації та примусової зміни громадянства на окупованих територіях України. Діти, чиї батьки відмовляються отримувати російські документи, фактично позбавляються права на оздоровлення.

2a425743-a645-43b0-ad85-9a00ff50f022.jpg