Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

24.06.2024 12:39

«Бізнес-форум» в окупованому Бердянську

667979360e964__«Торгівельний-майданчик».png

Окупанти продовжують намагатися легітимізувати свою незаконну присутність на тимчасово окупованих територіях України. Цього разу глава Чуваської Республіки Олег Ніколаєв оголосив про плани проведення так званого «бізнес-форуму» в окупованому Бердянську.

Ніколаєв говорить про «дружні відносини» та «підшефну територію», цинічно ігноруючи факт військової агресії та незаконної окупації. Він також згадує про плани розширення присутності чуваських підприємств на ринку Запорізької області, що фактично є спробою економічної експансії на окуповані території.

Не менш обурливими є заяви про включення підприємств окупованого Донецька до російського «електротехнічного кластер», що є прямим порушенням українського законодавства та міжнародного права.

Варто зазначити, що будь-які «бізнес-форуми» чи «торговельні місії» на окупованих територіях не мають жодної юридичної сили та є нелегітимними. Вони лише демонструють намагання окупантів створити видимість економічного розвитку на тлі реального занепаду та руйнувань, спричинених російською агресією.

6df57798-78eb-4367-b73b-5b6625eefd26.jpg