Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

16.06.2024 17:45

Чи прослуховують росіяни мої розмови?

666f05da10a2b__Чи-прослуховують-росіяни-мої-розмови.png

Використання звичайного мобільного зв'язку на окупованих територіях несе великі ризики прослуховування з боку окупантів та колаборантів. Російські мобільні оператори законом зобов’язані встановлювати системи СОРМ для фіксації активності абонентів (інформація про цю активність зберігається протягом певного часу і доступ до неї російських «правоохоронних» органів не потребує рішення суду), а російські спецслужби застосовують спеціальне обладнання для перехоплення розмов. 

❗️Отже, те, що говориться по мобільному телефону чи надсилається через SMS може бути легко перехоплено ворогом. Тому категорично не рекомендуємо обговорювати через мобільний зв'язок будь-яку інформацію, пов'язану з рухом Спротиву, вашою проукраїнською позицією, вашими зв’язками з ЗСУ тощо.

✔️Інший канал комунікації – цифровий, який використовує інтернет для передачі даних про розмови. В цьому випадку для голосових бесід ти використовуєш мобільні месенджери. Теоретично і цю комунікацію можна зламати та перехопити, але зробити це набагато складніше, особливо за умови використання захищеного месенджера, який шифрує повідомлення користувачів.⁩

Жовта Стрічка

1.jpg