Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

15.06.2024 17:58

Бердянськ продовжує тонути у відходах

666de95d0098f__Бердянськ-у-відходах.png

Цієї весни «сміттєва» проблема в місті набула гострого характеру. Ми писали: містяни неодноразово скаржилися на стихійні звалища у своїх дворах

«Я б хотів підняти тему про сміття… Його реального нема куди дівати… на звалищі нема ні техніки, ні людей. Полігон також не працює…. Нас всіх чекає епідемія», - скаржилися бердянці. 

⁉️ Та не зважаючи на крик населення, окупанти продовжили вихваляти диктаторське «мінприроди» - то контейнери передали нові, то направили нову техніку для ліквідації стихійних сміттєзвалищ у Запорізькій області. Але де це все? Так само, як ілюзорна адміністративна комісія, що ніби-то була створена фейковою владою, щоб відслідковувати стан сміттєвих майданчиків та перевіряти наявність договорів на вивезення твердих побутових відходів у юридичних осіб. 

Реальність сьогодення виглядає, як на свіжих фото, якими бердянці діляться у соцмережах. Зокрема, ще одне стихійне звалище вже тривалий час «прикрашає» вулицю Коцюбинського. Люди наносили туди побутових та органічних відходів, усі старі сміттєві баки забиті (нових у місті ніде не спостерігають), а «картину» прикрашають ще українські контейнери, які поставили до війни в рамках міської програми «Чистий Бердянськ». 

⚠️ Вивезти і ліквідувати це все нікуди. Бердянці продовжують бити на сполох: 

«Готуйтесь до епідемії! Вже спека страшна! Міське звалище не працює!… Зверніть увагу на контейнери біля будинків...», - пише бердянка. 

Утім, замість того, щоб звернути увагу на наростаючу проблему, загарбники готують проектну документацію для рекультивації міського звалища, щоб потім ці землі використовувати для сільськогосподарських потреб.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg