Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

14.06.2024 11:45

Перший «омбудсмен» на окупованій частині Запорізької області

666c0828cba3c__Перший-«омбудсмен»-на-окупованій-частині-Запорізької-області.png

Окупанти вирішили створити в регіоні нову посаду уповноваженого з прав людини в регіоні. Псевдогубернатор балицький запропонував кандидатуру Миколи Мірошниченка - експедіатра-колаборанта із Бердянська. Днями російське «заксобраніє запорожской області» кандидатуру затвердило - «Назначить Мирошниченко Николая Николаевича на государственную должность Запорожской области уполномоченного по правам человека сроком на пять лет». 

🏥 Микола Мірошниченко все життя працював лікарем-педіатром, а після окупації одразу пішов на співпрацю з ворогом. Спершу отримав посаду начальника «департаменту охорони здоровʼя» Бердянська та Приморська. Потім очолив санаторій «Бердянськ». 

⁉️«Як саме зрадник буде захищали права громадян?», - питання, на яке пан Микола ще сам не дав відповіді. Загалом захист прав людини в окупації - болюча тема, адже путінські палачі продовжують залякувати, катувати і тримати увʼязненими сотні мешканців ТОТ, в тому числі і бердянців. Права людей для диктарури - ніщо. І чи зможе повпливати на це кремлівський прихильник без юридичної освіти - також питання риторичне. 

⚖️ Нагадаємо, що 2023 року суд виніс вирок Мірошніченку за колабораціонізм і покарав його на 10 років позбавлення волі без права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років із конфіскацією всього належного йому майна.

1.jpg