Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

10.06.2024 13:04

Чергова партія макулатури з Твері

6666e4ee17bd6__Партія-макулатури-з-Твері.png

Окупанти не припиняють проводити заходи з примусової русифікації на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Один зі способів у рамках пропагандистської кампанії - завезення ідеологічно «правильної» літератури для поширення серед місцевих мешканців.

Зокрема місцеві пропагандисти відзвітували про передачу 4000 книжок для бібліотек окупованого Бердянська, які привезуть з Твері. Йдеться про художню, наукову та релігійну літературу російських авторів та видавництв.

Такий книжковий «гумконвой» можна сміливо розцінювати як чергову спробу нав'язати мешканцям Бердянська ворожу ідеологію та переписати історичні факти на догоду кремлівській пропаганді. Для окупантів важливо не просто завезти російські книги, а знищити будь-які згадки про українську культуру та національну ідентичність.

Так від початку повномасштабної війни і окупації Запорізької області, фейкова влада за допомогою окупантів масово вилучала та нищила українські книжки з бібліотек та навчальних закладів. Таким чином загарбники прагнуть не лише нав'язати свою пропаганду, але й фізично знищити будь-які джерела українськомовної інформації.

1.jpg