Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

09.06.2024 15:54

Переселенка з Бердянська відкрила у Львові мережу кав'ярень

6666ba107773a__Допомогти-армії-та-не-зламатися-духом.png

На сайті Мінреінтеграції з'явилася історія Ксенії  Клейнос - переселенки з окупованого російськими загарбниками Бердянська, яка зуміла розпочати новий етап свого життя у Львові.
Більшість років Ксенія провела в рідному Бердянську на узбережжі Азовського моря. Там вона разом з партнерами відкрила креативний простір для різноманітних майстер-класів, лекцій та культурних заходів.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну нашій землячці довелося залишити окуповане місто. Переїхавши до Львова, Ксенія вирішила скористатися наданою державною підтримкою та грантом на відкриття бізнесу.

Свою львівську кав'ярню «Дзендзик», названу на честь улюбленого азовського острова, Ксенія задумала як місце зустрічі для переселенців. Інтер'єр закладу прикрашений малюнками, що нагадують про рідні бердянські краєвиди - Азовське море, маяк.

На стіні кав'ярні розміщено мотивуючий напис: «Ти можеш більше, ніж думаєш». Згодом успішна підприємиця відкрила другий заклад у Львові.

Сьогодні тут постійно проходять різноманітні заходи - воркшопи, книжкові клуби, зустрічі з художниками. Відвідувачі діляться контактами, досвідом життя у Львові, читають книги авторів з окупованого Бердянська.

Частину доходів від реалізації хендмейд-виробів та сувенірів засновниця кав'ярень спрямовує на підтримку Збройних Сил та благодійні проекти.

Історія бердянської переселенки Ксенії - це приклад сили, підприємливості та патріотизму українців, змушених покинути рідні домівки через російську агресію.

1.jpg