Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

05.06.2024 13:06

Про дискредитацію з боку ЗМІ

66605a5a6f51f__Про-дискредитацію-з-боку-ЗМІ .png

РОМАН ЧЕРВАНСЬКИЙ, керівник гуманітарно-оздоровчого центру «Перлина Азову» ПРО ДИСКРЕДИТАЦІЮ з боку ЗМІ 

Від початку поточного тижня у публічному просторі зʼявився провокативний матеріал від журналістів сайту «Приморка.City», який одразу «підхопили» телеграм-канали, орієнтовані на бердянську аудиторію. Мова йдеться про утворення гуманітарно-оздоровчого центру «Перлина Азову». Повноцінну презентацію нашої установи ми планували провести після завершення всіх юридичних процедур, однак «журналісти» обманом отримали декілька відповідей від новопризначеного керівника і поквапилися оприлюднити навмисно викривлену та маніпулятивну інформацію. Тож, вважаємо надати офіційну та повну відповідь на поставлені запитання:  

📃 Що заплановано❓ 

В середині травня поточного року ми завершили релокацію КП «Червона гвоздика» з подальшим його перепрофілюванням та перейменуванням. Наразі ми перебуваємо в процесі укладання договорів із нашими партнерами, формуємо кошторис фінансування установи та ін. організаційно-юридичних нюансів, необхідних для повноцінного запуску діяльності. Ми плануємо, що у «Перлині Азову» функціонуватимуть різні секції для дітей ВПО Бердянської громади. Їх остаточний перелік оприлюднимо трохи згодом, а поки можемо однозначно сказати, що для дітей до 14 років з Бердянської громади заняття будуть безкоштовні. Тренування проходитимуть в спортивному комплексі ПАТ «Мотор січ». За результатами нашої домовленості з партнерами, в залежності від виду спорту, ми матимемо від 20 до 50% знижки на тренування, які компенсуватимемо за рахунок бюджету. 
Другим пріоритетним напрямком роботи - є всебічна підтримка військових нашої громади. В тому числі їх реабілітація, яку ми також плануємо запровадити на базі «Перлини Азову». У якому саме форматі це буде - наразі в процесі перемовин.  

💼 Як стати керівником Бердянського КП❓ 

Пані Валерія звернулась до мене від імені Бердянської адміністрації. Як зʼясувалося в подальшому, це була «журналістка» «Приморка.City», яка, вочевидь, і написала цей матеріал, у якому грубо порушуючи професійні журналістські стандарти, намагалася навʼязати свою особисту думку читачам стосовно моїх вмінь та навичок керівника. 
❗️Закликаю бердянців та всіх інших читачів мислити критично, а «журналістів» повідомляю, що згідно Закону №2259 – IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», особи на посади державної служби та в ОМС призначаються без конкурсного відбору, за умови надання всіх необіхідних документів. 

🌊  Чому змінили назву «Червоної гвоздики»❓ 

КП «Червона гвоздика» функціонувало у Бердянську до окупації винятково як дитячий оздоровчий центр. Наразі ж ми вирішили не обмежувати діяльність установи оздоровленням дітей і плануємо її розширити. Отже, залишати назву старого підприємства, що вже роками відоме українцям, як дитячий табір, для іншої, перепрофільованої установи із видозміненим родом занять просто не логічно - це б вводило бердянців у оману.  
Крім того, давайте не забувати, що червона гвоздика, так само як і червона зірка із георгіївською стрічкою з радянських часів завжди вважалась символікою перемоги у "Великій вітчизняній", спотворені події якої російські агресори використовують, як один із приводів нападу на Україну. І залишати цей символ у сьогоднішніх умовах війни, вважаємо щонайменше не етичним в тому числі до військових, які в перспективі будуть проходити тут реабілітацію.

Хто отримає бюджетні кошти і до чого тут нардеп-зрадник❓ 

💬 На це питання змістовну відповідь дала начальник Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна:

«З першого дня діяльності військової адміністрації представники колишніх владних еліт Бердянська будь-якими засобами, часто примітивними маніпуляціями, намагаються дискредитивуати нашу роботу. Єдина мета створення Гуманітарно-оздоровчого центру – розширення послуг для мешканців Бердянської громади, а також видів допомог нашим військовим. Більшість наших проектів взагалі реалізується за позабюджетний кошт – і це результат щоденної, копіткої праці нашої команди та партнерів громади. Намагання помічниці народного депутата, підозрюваного у державній зраді та інших членів його команди в умовах війни реалізувати політичний реванш, виглядають ніяк інакше, як відверті провокації проти законної української влади! Порушення стандартів журналістики, на превеликий жаль, стало нормою, в особливості, якщо це реалізується від імені анонімного пабліку чи інтернет-сайту. Хочу зазначити прямо і відверто – реваншу проросійських сил не буде! Як би цього не хотілось колишнім помічникам чи депутатам міської ради. З нашого боку ми продовжуватимемо робити все необхідне, щоб підтримувати наших ВПО, давати змогу розвиватись та відпочивати дітям, оздоровлюватися військовим і, головне, наближати Перемогу всебічною підтримкою Збройних сил України».