Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

16.05.2024 13:01

Окупанти визнали свою безпорадність у ситуації з портом

6645f4d6bc16a__Порт.png

За яскравою обкладинкою «нового життя» в окупації, яку так ретельно вимальовують кремлівські пропагандисти, сувора реальність кардинально відрізняється від утопії «по-русски». Поки рашисти вихваляються тим, що за 2023 рік встигли вкрасти 244 тисяч тон вантажів через Бердянський порт, працівники порту влаштували забастовку.

🚫 Виявляється, що фейкова влада вже кілька місяців не виплачує зарплатню. Та роботи від цього менше не стає, а людей, за словами працівників, не вистачає. Варто зазначити, що ті, хто наразі працює в порту, пройшли ретельну перевірку російськими спецслужбами, безпосередньо співпрацюють з окупантами та мають відповідні наслідки.

Проте місцевим колаборантам властиво брехати та кидати напризволяще навіть власних посіпак. Та тотальне невдоволення працівників таки змусило окупаційну владу пояснити, чому люди вже два місяці не отримують кошти.

💬 Як пояснив так званий гауляйтер Запорізької області Євген Балицький, зарплатню не виплачують через відсутність державного субсидування, а ситуацію він «взяв під особистий контроль» і найближчим часом «усі заборгованості із зарплати будуть виплачені».

Нагадаємо, напередодні ми повідомляли про те, що у Бердянську затримують виплати фахівцям житлово-комунальної сфери. Такі ситуації призводять до масових звільнень працівників підприємств. Не виключено, що це може статися і з портом, що лише заважатиме окупантам красти українські вантажі.