Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

03.05.2024 10:24

Оголошення підозри в колабораційній діяльності

6634946967469__Підозра-в-колабораційній-діяльності.png

Працівники Бердянського райвідділу поліції ГУНП в Запорізькій області встановили, що екс-керівник центру культури та мистецтв Бердянської міськради добровільно погодився на співпрацю з представниками країни-агресорки. 40-річний чоловік починав свою кар’єру, як учасник одного з місцевих вокальних колективів з україномовним репертуаром. Після захоплення окупантами частини Запорізької області він став активно співпрацювати з незаконною владою, брав безпосередню участь в організації та проведенні референдуму.

Крім того, у вересні 2023 року за результатами «виборів» фігуранта обрали депутатом першого скликання «Бердянского городского совета» від партії держави-агресора «единая россия». Будучи представником незаконно створеної влади, встановленої представниками збройних формувань, зрадник активно проводив пропагандистську політику серед населення окупованої території. 

Наразі йому заочно повідомлено про підозру згідно ч. 5 ст. 111-1 ККУ. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом 10-15 років з конфіскацією майна.

1.jpg 2.jpg 3.jpg