Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

30.04.2024 18:14

Інформація для пенсіонерів, які не виїхали з окупації

66310f512adda__Інформація-для-пенсіонерів-на-ТОТ.png

💰 Наразі Пенсійний фонд України (ПФУ) продовжує законні виплати своїм громадянам, навіть якщо вони знаходяться на ТОТ (в т.ч. і з Бердянського району!). Ті, хто отримував кошти на картки українських банків, продовжують їх отримувати.

💳 Якщо минулого року ваші виплати не перевели на будь-який інший український рахунок, можна створити його дистанційно. Власне, таку послугу може надати ПриватБанк, але за умови, якщо ви вже є клієнтом. Вам потрібна діджитал-картка (Інструкція з отримання). Далі потрібно:

Додати фото документів особи, яка має отримувати пенсію, у мобільному додатку «Приват24». (Якщо у вас виникають труднощі із входом через відсутність звʼязку, спосіб підтвердження входу можна змінити на офіційному сайті банку за допомогою чату онлайн-підтримки).

📹 Пройти відеоконференцію із працівником банку.

📝 Після отримання діджитал-картки, ви можете подати заяву на офіційному сайті ПФУ і передати туди свої дані. Або ж відповідну заяву про підтвердження особи та поновлення банківських реквізитів через реєстр можуть запитати і у банку.

📧 Якщо ви тільки досягли пенсійного віку, заяву на призначення пенсії можна подати на офіційному порталі «Дія» або на Вебпорталі ПФУ, згенерувати електронний ключ або застосувати «Дія.Підпис», і підвʼязати до відповідної заяви діючу картку для виплат (зокрема і ПриватБанку).

❗️ Строк дії карток ПриватБанку буде автоматично продовжено на 30 місяців з моменту прострочення у клієнтів, які перебувають на ТОТ і не можуть звернутися до відділення фізично.

1.jpg