Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

29.04.2024 13:00

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів

662fa2d9d7698__СБУ.png

❗️СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Служба безпеки України зібрала докази добровільної співпраці з ворогом ще 6 колаборантів, які вступили до так званої «правоохоронної системи» рф на тимчасово окупованих територіях України.

Вони займаються репресіями щодо проукраїнського населення регіону та фабрикують проти людей фейкові «кримінальні провадження» із надуманими «доказами».
Після початку повномасштабного вторгнення вони добровільно вступили до створеного агресором «головного управління мвс Запорізької області».

У лавах псевдоустанови їх включили до складу райвідділів та призначили у підрозділи «дізнання, карного розшуку, дільничних поліцейських та чергової частини».
Перебуваючи на «посадах» зловмисники регулярно приймають участь у рейдах щодо пошуку проукраїнськи налаштованих мирних мешканців, а також виявлення українського підпілля та руху опору. 

Також колаборанти брали участь в охороні «виборчих дільниць» під час проведення незаконного референдуму та виборів.

За нашою інформацією, серед них є і мешканка Бердянська, яка пішла на співпрацю з окупантами та отримала від них посаду «участковий у відділу дільничних уповноважених поліції та у справах неповнолітніх» у незаконному УМВД  Бердянська.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборантів за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

1.jpg