Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

26.04.2024 10:37

День пам'яті Чорнобильської катастрофи

662b5eb18c561__День-пам'яті-Чорнобиля.png

⚛️ 26 квітня - Міжнародний день пам'яті Чорнобиля. Цього року вже 38 роковини з моменту техногенної катастрофи

В українській історії багато скорботних дат і одна з них - це 26 квітня 1986 року. 38 років тому через недбале радянське керівництво полумʼя Чорнобиля опалило долі мільйонів людей. Її масштаби і наслідки дають про себе знати і по сьогоднішній день. Разом із горем, ми згадуємо і вшановуємо мужність і самовідданість тих, хто став на передній рубіж ліквідації цієї катастрофи. 

Сьогодні ми звертаємося до світу із закликом не дозволити росії повторити Чорнобильську трагедію в Україні. У 2022 окупанти захопили атомну станцію і знову наразили на небезпеку увесь світ. 35 днів ЧАЕС була в окупації, але наш персонал мужньо витримав усі звірства, скоєні загарбниками з надією наступати далі, і запобіг повторному витоку радіації. 

Ядерний тероризм з боку терористичного режиму росії триває. Не полишаючи спроб підкорити Україну будь-якою ціною, московський режим  постійно загрожує ядерною зброєю у відповідь на підтримку Заходу. Понад 2 роки найбільша у Європі атомна станція ЗАЕС - в руках у терористів. 

У цьому протистоянні демократичні держави повинні обʼєднатися і виступити проти будь-яких спроб ядерного шантажу. Ми не можемо дозволити, щоб мир і безпека цілих народів була під загрозою через норов кремля. 

Памʼятаємо, хто стояв на захисті світу в роки Чорнобильської катастрофи, боротьба триває і досі. Закликаємо демократичний світ обʼєднатися у цій боротьбі. Не дозволимо минулому повторитися❗️

1.jpg