Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

25.04.2024 18:46

Соціальні виплати від Бердянської громади

662a7e9aa4820__Соціальні-виплати.png

Війна змінила життя кожного з нас, але незважаючи на всі труднощі, Україна виконує обовʼязки перед своїми громадянами, навіть на тимчасово окупованих територіях.

Мешканці Бердянської територіальної громади, які досі знаходяться в окупації, продовжують щомісяця отримувати виплати всіх видів державної соціальної допомоги. Сьогодні виплати отримують понад три тисячі бердянських родин.

📃 Протягом 2023 року на зазначену мету з державного бюджету було направлено 120,2 млн грн. В І кварталі 2024 закладено 23,6 млн грн.

Грошова допомога призначається при народженні дитини батькам, які проживають у тимчасово окупованому Бердянську та подали відповідні заяви через інтегровану систему Мінсоцполітики та «єМалятко» Порталу Дія. Це стосується і родин, які перебувають за кордоном, де в них народилася дитина.

Крім того, проводиться виплата компенсації за продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, та державних соціальних стипендій, які призначені указами Президента України.

🔹Відповідно до міської програми «Територія турботи» матеріальна допомога виплачується пораненим та звільненим зі служби військовим. Таку допомогу у 2023 році отримали 34 особи на суму 1 035 000 гривень. З метою соціальної підтримки військовослужбовців, які мають зареєстроване місце проживання в БМТГ, у 2024 році Бердянська міська військова адміністрація передбачила в міському бюджеті 12 млн грн.

🔹Мешканці Бердянської МТГ, які наразі знаходяться на території підконтрольній Україні, також можуть отримати одноразову грошову допомогу з міського бюджету, якщо:
- мають невиліковні хвороби або хвороби, що потребують тривалого лікування,
- є членами сімей загиблих військовослужбовців,
- потребують допомоги на поховання громадян, які мають зареєстроване місце проживання в Бердянській МТГ та не були пенсіонерами, не перебували на обліку в центрі зайнятості та не працювали.

🔹В рамках Цільової програми соціальної підтримки населення Запорізької області «Назустріч людям» проводиться робота із залученням бердянців з інвалідністю внаслідок війни, статус яким встановлено за безпосередню участь у зоні проведення АТО (ООС), захисті безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, до отримання щомісячної допомоги з обласного бюджету.

1.jpg