Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

02.04.2024 18:00

Допомога соціально незахищеним верствам населення

660c40ef26a02__Допомога-соціально-незахищеним.png

💰Сьогодні Бердянська міська військова адміністрація та БФ «Право на захист» об'єднали зусилля задля допомоги мешканцям Бердянської громади. В рамках програми фінансової підтримки УВКБ ООН, у нашому гуманітарному штабі відбулась реєстрація на отримання грошової допомоги вразливим категоріям населення. А саме родинам, які:
 
🔸Не отримували раніше допомогу від міжнародних організацій 
🔹Мають дохід, менший за 5400 на особу 
🔸Є переселенцями, які перемістилися після 24.02.2022, або особами, які НЕ переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Одеська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Донецька (перелік може бути доповнений). 
🔹Або люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, і з-закордону).
 
❗️«Постраждалі від війни» — це постраждалі домогосподарства від обстрілів, родини, які втратили члена родини; втратили засоби до існування (пошкоджений / втрачений магазин, ферма, худоба тощо) внаслідок проведення військових дій).
 
✔️До категорій вразливості належать:
 
🔺родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше); 
🔺родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років; 
🔺родина з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб; 
🔺прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).
 
Дякуємо БФ «Право на захист» за турботу про наших людей!

1.jpg 2.jpg