Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

29.03.2024 11:28

Куди і скільки вивезли зерна з ТОТ Запорізької області

66069fa206a17__Зерно-з-ТОТ.png

🌾 За рік на тимчасово окупованій території Запорізької області збирають понад 2,5 млн тон зерна. Близько мільйона тон загарбники вивозять і продають до країн Африки та Близького Сходу, а ще один мільйон – годувати континентальних росіян – хизується гауляйтер балицький. 
 
Рашист прямо заявляє: «Із порту Бердянська, з кримських портів, з порту Кавказ, Анапи йдуть кораблі із зерном Запорізької області. Абсолютно безпроблемно, навпаки, «накачали м’язи» зараз і розвинули цю структуру». 

🚢 Не зрозуміло які саме «м’язи» вдалося накачати колаборантам у Бердянському порту, адже від початку цього року російські балкери заходили туди значно рідше, ніж у 2023, адже він «постійно під загрозою обстрілів». Будівництво окремого терміналу відкладається. Під кінець минулого року балицький визнав, що станом на грудень 2023 року через Бердянський порт вдалося перевалити близько 300 тисяч тон зерна. 
 
🍒 Та росіяни голодні не тільки на український хліб, а й на фрукти та овочі. Близько 200 тон зібрали урожаю свіжої продукції і також вивезли до країни-спонсорки тероризму. Гауляйтер тішиться: «все, що у нас росте, все сьогодні йде на внутрішній ринок росії». Попит на «ісконно нашую черешню» у 10 разів більший за пропозицію, тож з бідних фермерів продовжують здирати по три шкури.

1.jpg