Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

28.03.2024 11:26

Круглий стіл БДПУ, БМВА та БРВА

6605671a0e566__Круглий-стіл.png

«Роль медіації в соціумі: від протистояння до порозуміння» – круглий стіл БДПУ, БМВА та БРВА 
 
Медіація - одна з технологій альтернативного врегулювання суперечок та подолання конфліктів. Саме цій темі був присвячений круглий стіл за участі представників БДПУ,  відділу освіти виконавчого комітету Бердянської міськради Бердянської РДА, Бердянської МВА. 
 
Зокрема учасники форуму акцентували увагу на відновлення соціальних зв'язків після деструктивних процесів в громадах та профілактику і подолання конфліктів у тимчасово переміщеній Бердянській громаді. Не секрет, що питання конфліктів вже сьогодні гостро стоїть на різних рівнях суспільних взаємовідносин мешканців громади - між тими хто виїхав або залишився в окупації, евакуювався або відмовився від евакуації за кордон тощо.

- Окремою глобальною проблемою буде конфлікт між мешканцями, які повернуться в Бердянськ після деокупації та мешканцями, які отримали травматичний досвід окупації. Ці та інші проблеми доведеться вирішувати. І те що сьогодні ми обговорюємо проблеми медіації вже є основою для подальшої роботи, - зазначив начальник відділу міжнародних зносин інформаційного забезпечення та комунікацій БМВА Євген Гнибіда. 

В умовах війни та окупації, необхідність згуртованості та визначення пріоритетів для консолідації молоді та закладення основ для повернення молодих мешканців нашого міста до деокупованого Бердянська є одним із засадничих принципів відновлення та подальшого розвитку міста та регіону.

1.jpg