Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

27.03.2024 17:31

У БМВА нагородили переможців конкурсу «Шевченком натхненні»

66044e1821496__Нагородження.png

Бердянська міська військова адміністрація у партнерстві з виконавчим комітетом Бердянської міської ради провела online-конкурс до 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

🎭🎨 Учасники змагались між собою у трьох номінаціях (декламація поезій, створення ілюстрацій до творів митця та макетів пам’ятника Шевченку) та у шести вікових категоріях. 

Незламні бердянці також подали свої роботи і викликали у організаторів найбільше захоплення та душевний щем. В конкурсі взяли участь 170 осіб. Наймолодшому учаснику 3 рочки, а найстаршому - за сімдесят.

🔹Вірші генія української нації на відео читали у Запоріжжі та Бердянську, Києві, Львові, Дрогобичі, Дніпрі, Хмельницькому, Дубліні, Бірмінгемі, Барселоні, Батумі; 
🔹малюнки до творів Шевченка були завантаженні бердянцями у Кривому Розі, Харкові, Чернівцях, Мукачева, Тернополя, Тулузи, Гамбурга та багатьох інших міст України, світу та з тимчасово окупованих територій країни.

🎁 Фіналісти конкурсу отримали почесні грамоти та приємні подарунки. У родині Карайван - одразу два переможці, Кирило та Катерина. Вони здобули треті місця у номінації «Шевченко надихає говорити».

- Діти залюбки вдягнули вишиванки, розказали вірші біля памятника Шевченка. Ми навіть не уявляли, що діти отримають призові місця - просто були задоволені тим, що взяли участь. А вчора отримали смс із запрошенням на нагородження. Дуже пишаюсь дітьми, дуже задоволені та вдячні за те, що є можливість брати участях у цікавих активностях, - розповіла мама Світлана. 

Організатори відмічають велике захоплення творчістю великого Кобзаря в учасників конкурсу та неймовірну жагу до свого національного коріння, використання милозвучної української мови.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg