Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

12.03.2024 20:05

Колабораційна діяльність псевдокерівника

65f09c89eae56__Колабораційна-діяльність.png

Олега Петрова, який добровільно посів посаду керівника захопленого «Бердянськводоканалу», судитимуть за підозрою у колабораційній діяльності. Львівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за підозрою у колабораційній діяльності стосовно вже екс-псевдодиректора «Бердянськводоканалу» Олега Петрова. 

Слідством встановлено, що в тимчасово окупованому Бердянську обвинувачений добровільно зайняв посаду директора в незаконному органі влади рф. Мова йде про «Комунальное предприятие «Бердянскводоканал» военно-гражданской администрации города Бердянска».

Перебуваючи на псевдопосаді, чоловік налагодив активну взаємодію з окремими представниками медіа. Протягом 2022-2023 років фігурант давав інтерв’ю, де висвітлював діяльність окупаційної адміністрації, які в подальшому розповсюджувались на багатотисячних проросійських Telegram-каналах. 

Санкцією ч.6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, за якою обвинувачується Петров, передбачається покарання  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. 

Деталі за посиланням: https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=355342

1.jpg